Procedura, která dokáže pleť omladit a zároveň ozdravit. Vhodná je také při léčbě alopecie a oblíbila si ji i Victoria Beckham

Krása 03. dubna 2022 | 12:36 — Anna Novotná
Potřebujete pleť ozdravit a omladit, zbavit se akné nebo vás trápí padaní vlasů? Pokud jste alespoň na jednu z otázek odpověděli ano, vyzkoušejte ošetření pleti pomocí mikrojehličkového pera.
Dalších 5 fotografií v galerii
Victoria Beckham sdílela se svými fanoušky video z procedury ošetření pleti mikrojehličkovým perem / Depositphotos

Mikrojehličkové pero je revoluční alternativou dermarollerového ošetření. Jedná se o mikrojehličkovou terapii ke stimulaci tvorby kolagenu. Pomocí přístroje se do hlubších vrstev kůže vpravují účinné látky či séra. Využívá se také jako pomocník při léčbě alopecie.

Co můžete od ošetření očekávat:

  • zlepšení elasticity pokožky díky remodelaci kolagenu a elastinu,
  • omlazení a barevné sjednocení pleti,
  • korekce vrásek a drobných rýh,
  • regenerace pokožky po opalování,
  • zmírnění pigmentací a hyperpigmentací,
  • korekce jizev, jizviček po akné a strií,
  • rejuvenace,
  • stažení pórů,
  • vypnutí pleti
  • zpomaluje vypadávání vlasů a stimuluje jejich růst.

Mikrojehličkové pero využívá vlastní fyziologické schopnosti regenerace kůže. Toto pero v sobě místo náplně ukrývá spoustu miniaturních jehliček, které se vpichují do hlubších vrstev kůže. Díky tomu se stimuluje tvorba kolagenu. Pleť se tak postupně vypíná, ozdravuje, stává se projasněnější, sjednocuje se její barva. DermaPen lze použít i na korekci jizev a jizviček po akné. Touto jehličkovou terapií se dá ošetřit nejenom obličej, ale i celé tělo, zejména oblasti postižené striemi.

Jak DermaPen funguje

DermaPen pracuje s jednorázovými mikrojehličkovými nástavci, které ve vysoké rychlosti propichují pokožku a vnikají do nastavené hloubky kůže, která bývá od 0,25 do 2,5 milimetru. Záleží na ošetřované oblasti i počtu návštěv.

„DermaPen využívá vlastní fyziologické schopnosti regenerace kůže. Při ošetření vzniknou v kůži mikrotraumata – kanálky, které zde po sobě zanechají vpichy jehličkami. Vlastní obranný mechanismus kůže spočívá v tom, že se vyplaví růstové faktory, které stimulují kožní buňky k produkci kolagenu. Zároveň se tvoří nové kožní buňky. Nová hmota vyplňuje kanálky vzniklé po jehličkách, její celkový objem narůstá. Kolagen je pevnější a kůže je elastická. Regenerační proces trvá až čtyři týdny,“ vysvětluje primářka kliniky LaserPlastic MUDr. Marta Moidlová.

„Při ošetření se často využívají vzniklé kanálky i k tomu, aby se do kůže vpravily některé použité látky – například krevní plazma, hyaluron, vitaminy. Do kůže se jich tímto způsobem dostane až o 80 % více než než kdybyste si tyto látky aplikovali klasicky vtíráním,“ doplňuje MUDr. Modidlová. Nutrienty mohou významně podpořit rychlost hojení a celkový výsledek ošetření.

Pomoc při léčbě alopecie

Tato metoda účinně regeneruje kožní buňky a vlasové folikuly. V místě aplikace stimuluje obnovu a růst vlasů. Po aplikaci stimulujících sér, která se provádí tenkou jehlou, získají vlasové folikuly dokonalou výživu.

Míra bolestivosti

Tato otázka samozřejmě zajímá ihned každého. Díky vysoké rychlosti, kterou jehličky pronikají do kůže, je bolestivost minimální. A dala by se srovnat například s metodou tetování či lehkým škrábáním nehtů po kůži. Některé salony nabízejí i znecitlivující krém.

Viditelné výsledky

Běžně jsou výsledky vidět už po prvním ošetření. Dlouhotrvající a opravdu výrazně viditelný efekt lze očekávat po čtvrtém až šestém ošetření. Vaše pleť se bude zlepšovat i dále, a to po dobu šesti měsíců po posledním ošetření. Je však vhodné tyto návštěvy absolvovat přes zimní období, kdy není pokožka vystavovaná tolik slunečnímu záření, protože jinak hrozí vznik pigmentových skvrn. Milovnice solária by se rovněž po celou dobu trvání procedury měly opalování vyhnout. Tuto metodu ošetření pleti využívá i slavná Victoria Beckham, jak informoval deník Daily Mail.

Péče po ošetření

Po ošetření je kůže zarudlá, což může přetrvat 12 až 48 hodin. Někdy už není další den ráno nic vidět. Samozřejmě, že ten den, kdy jdete na zákrok, je rozhodně lepší už nechodit do společnosti, protože není vhodné po ošetření použít make-up. Přeci jen máte kůži lehce porušenou vpichy. Naplánujte si tedy návštěvu centra ideálně na večer. Co se týče péče, obecně platí, že jsou vhodná séra, která korespondují s problémem, pro který se ošetření provádí, například séra s obsahem kyseliny hyaluronové či vitaminy. Pleť musí být neustále hydratovaná, nesmíte mít pocit suché pokožky. Mimo to nadále používejte své oblíbené přípravky proti stárnutí. Vyzkoušejte také přípravky s obsahem opunciového oleje, který fungují jako přírodní botox. 

Pečlivě vybírejte salon

Pokud se rozhodnete podstoupit tuto terapii, vybírejte pečlivě salon. Tuto metodu může provádět pouze proškolený odborník, který by měl před vámi vybalit i nový nástavec. Jehličkové nástavce jsou pouze na jednorázové použití, díky čemuž se zabrání přenosu infekce. Rovněž informujte odborníka provádějícího zákrok, jestliže užíváte léky proti srážlivosti krve, trpíte ekzémy nebo lupénkou, herpetickou infekcí nebo jste těhotná. Co se týče ceny, jedno ošetření stojí několik set, ale i tisíc korun. Záleží na druhu ošetření i použité kosmetiky. Psali jsme také: Pigmentové skvrny trápí především ženy. V zimě je ideální čas s nimi zatočit

Zdroj: Rozhovor s MUDr. Martou Moidlovou (primářka kliniky estetické medicíny), cadoganclinic.com, Dailymail.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu