Jak by zralé ženy měly pečovat o své oční okolí. Možná vás to překvapí, ale oční krém není vždy dobrou volbou

Krása 02. září 2021 | 09:06 — Mirka Malá
Oční krém používá většina žen. I když se snažíme podle rad kosmetických odborníků minimalizovat počet produktů pro péči o pleť, oční krém v této sestavě obvykle nechybí. Je ale opravdu nutné jej používat?
Další 3 fotografie v galerii
Oční krém pomáhá jen do jisté míry / Depositphotos

Oční krémy si našly svoje místo v péči o pleť zejména z toho důvodu, že jejich složení lépe odpovídá jemnější pokožce kolem očí. I když noční či denní krémy mají obvykle velmi podobné složení, oční krémy obsahují některých složek zkrátka více.

Kůže očních víček je tenká a jemná a může také vykazovat známky stárnutí dříve než jiné oblasti obličeje. Proto je důležité udržovat pokožku kolem víček zvlhčenou, aby se zabránilo jejímu vysušení. A protože oblast očí je jemnější než zbytek obličeje, některé hydratační krémy pro ni vůbec nejsou vhodné. To platí především pro retinol a některé exfoliační kyseliny, které jsou pro oční okolí příliš drsné.

Pro koho je oční krém vhodný

Dermatologové se shodují v tom, že oční krém je vhodný pro ženy, které mají tmavé kruhy pod očima a jemné vrásky.

Pokud tedy chcete očním krémem zlikvidovat tmavé kruhy pod očima, použijte oční krém s niacinamidem, který pomůže oblast pod očima rozjasnit. Můžete vyzkoušet také oční krém s vitaminem C, který zesvětluje a pomáhá chránit před poškozením volnými radikály.

Ženy se zralou pletí by měly vyzkoušet oční krémy se správnou koncentrací retinolu, které pomohou zvýšit produkci kolagenu a zlepšit vzhled jemných linek a vrásek.

Takže proč by oční krémy neměly být důležité?

Může to vypadat, že ano. Přesto jakmile pokožka kolem očí začne stárnout a vrásky se tvoří víc a víc, oční krém nemusí být tou nejúčinnější volbou. Záleží rovněž na očekávání. Očními krémy můžeme tvorbu vrásek zpomalit a mírně je vyhladit, pokud si ale představujeme, že naše oční okolí bude vypadat jako v našich dvaceti letech, pak bude potřeba sáhnout po razantnějších metodách. Proto jsou tu botoxy, kyseliny hyaluronové a další plniva, lasery, radiofrekvenční ošetření, mikrojehličkování a v posledním případě také chirurgické zákroky.

Oční krém je tedy účinným doplňkem péče o pleť, ale existují stavy, kdy oční krém nestačí. Pokud hledáte hydrataci očního okolí, ale nemáte tmavé kruhy ani vrásky, vystačíte si jen s hydratačním krémem a oční krém nepotřebujete. Pokud chcete mírně snížit výskyt vrásek nebo zamezit tvorbě hlubokých vrásek, oční krém používejte. Pokud jsou vaše očekávání vysoká, využijte odborné ošetření očního okolí. Dále čtěte: Ledová masáž obličeje je skvělým pomocníkem k pevné pleti. Naučte se ji v pohodlí domova.

Zdroj: Byrdie.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu