Ledová masáž obličeje je skvělým pomocníkem k pevné pleti. Naučte se ji v pohodlí domova

Krása 26. srpna 2021 | 10:21 — Mirka Malá
Ledová masáž obličeje zažívá velkou popularitu v péči o pleť. Především pak tzv. ice rollery, které jsou prakticky na první pohled k nerozeznání od běžných obličejových rollerů. Výsledkem ledové masáže je ale především pevná pleť.
Další 3 fotografie v galerii
Terapie chladem je v péči o pleť velmi oblíbená / Depositphotos

Ledová masáž přitom není žádnou novinkou. Třeba supermodelka Kate Moss už roky mluví o tom, že noří svoji tvář do ledové lázně a používá ledové kostky k masírování oblasti okolo očí. Ledový váleček nebo také ice roller je ale pohodlná metoda, která je vlastně takovou terapií chladem. Vaše pleť se zpevní a omladí.

Jak terapie chladem funguje

Studený váleček nebo roller pomáhá zúžit krevní cévy, což snižuje otoky. A to je extrémně dobré pro oblast očí, která je k otokům nejvíce náchylná. Ledová masáž také urychluje procesy regenerace pokožky, zmírňuje záněty, zpevňuje pleť a také snižuje viditelnost pórů a dokonce by měla působit i proti vráskám.

Pokud budete chtít využít pohodlí ledových válečků na obličej, pak si můžete samozřejmě vybrat z mnoha druhů. Principem fungování ice rollerů je jejich nachlazení, které trvá většinou okolo pěti minut, a následná pohodlná masáž obličeje.

Některé válečky se chladí v ledové vodě, jiné jsou přizpůsobené k nachlazování v mrazáku. A existují také válečky, které nemusíte používat pouze na obličej, ale namasírujete jimi například unavené svaly.

Jak na masáž obličeje kostkami ledu

Pokud nechcete utrácet za ledový váleček a ani nehodláte nořit svůj obličej do kbelíku s ledem, pak můžete doma pravidelně svůj obličej zkrášlovat pomocí ledových kostek.

Kostku nebo kostky ledu zabalte do nějaké bavlněné látky a masírujte obličej od středu k jeho vnější straně. Tím dosáhnete principu lymfatické masáže, čímž nejen zpevníte pleť, ale také vylepšíte proudění lymfy a krve a zbavíte se případných otoků pod očima.

Výhodou domácí metody s kostkami ledu je to, že si můžete vyrobit i různé vitaminové varianty. Například při výrobě kostek ledu můžete do vody přidat vitamin C z čerstvě vymačkaného citronu. Ledové kostky můžete vyrobit třeba i ze zeleného čaje, který zase vaši pleť krásně zklidní. Dále čtěte: Metabolismus se sice mění s věkem, ale jindy, než se dosud obecně myslelo.

 Zdroj: Editorialist.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu