Svět krásy hlásí návrat ke klasickým mýdlům, která si mnozí pamatují ještě z dob socialismu

Krása 13. listopadu 2021 | 07:45 — Mirka Malá
Mnohým to skutečně může připomínat staré časy. Ale ruku na srdce. Dovedete si vůbec představit, kolika tunami plastu zahrneme planetu jen díky obalům od mýdel všeho druhu?
Další 1 fotografie v galerii
Tuhá mýdla jsou zcela přírodní / Shutterstock

A ano, je to jeden z důvodů, proč svět krásy nyní upřednostňuje zase ta klasická tuhá mýdla. Kosmetický průmysl údajně ročně vytvoří ohromných 120 miliard jednotek obalů a 91 % z nich se ani nerecykluje. Navíc se odhaduje, že 70 % plastového odpadu skončí v našich oceánech nebo na skládce, kde trvá více než 400 let, než se rozloží. 

Na obal klasického tuhého mýdla stačí jen papírová krabička, kterou snadno zrecyklujeme nebo spálíme. A co víc, mezi těmito tuhými mýdly najdete už opravdu velkou řadu zcela přírodních produktů, které můžete použít na tělo, ruce i obličej a dokonce i vlasy.

Jaká tuhá mýdla používat

Kategorie tuhých mýdel nabízí už opravdu široký výběr v jednotlivých kategoriích a podle účelu použití.

Hloubkové čištění

Čisticí mýdla z jílu a dřevěného uhlí, která jsou ultrajasná a intenzivně čisticí, zbaví vaši pleť nečistot, přebytečného mazu a bakterií způsobujících skvrny a zajistí vyváženou a vyčištěnou pleť.

Vlasy

Tato tuhá mýdla nabízejí především ekologické receptury a dokáží ve vašich vlasech vytvořit bohatou pěnu, na kterou jste zvyklí u běžných šamponů, které obsahují chemikálie. Vaše vlasy budou nejen čisté, ale protože se jedná o přírodní mýdla, také správně vyživené.

Tělo

Mezi tuhými mýdly do sprchy je opravdu široký výběr. Od těch běžných až po ta nejluxusnější mýdla a platí pro ně to samé jako pro všechna ostatní tuhá mýdla, tedy většina z nich je zcela přírodních. Navíc také vydrží značně déle než sprchové gely. A ženy mezi nimi najdou i mýdla pro intimní hygienu.

Mezi mýdly v jednotlivých kategoriích je navíc velmi široký výběr. Můžete si vybrat mýdla olejová, mýdla regenerační, hydratační či antioxidační. Právě jejich široký výběr je důkazem toho, že svět krásy to s návratem k přírodě myslí vážně. Dále čtěte: Omlazování pomocí terapie červeným světlem doma opravdu funguje. Záleží na správném výběru přístroje.

Zdroj: Cult beauty.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu