Kosmetické triky v péči o pleť, se kterými omládnete. Brzy vám nikdo neuvěří, kolik je vám skutečně let

Krása 09. října 2021 | 07:26 — Kateřina Kofroňová
Lidé, ale zejména ženy, utrácejí nemalé jmění za to, aby vypadali mladší. Od nejrůznějších druhů procedur přes všemožná séra existuje celá řada způsobů, které garantují, že jsou schopny vymazat roky z vaší tváře. Pokud ovšem nechcete takzvaně pod kudlu, ale přesto si chcete zachovat mladistvou tvář, máme pro vás několik jednoduchých triků, které dokáží zázraky.
Další 2 fotografie v galerii
Mladistvě vyhlížející tvář je snem každé ženy / Depositphotos

Mnohé žen se snaží vypadat stále mladě, a tak navštěvují plastické chirurgie, od kterých čekají, že jejich podobu zakonzervují na dalších padesát let. Další a další zákroky ovšem často nepůsobí vůbec přirozeně a navíc stojí nemalé množství peněz. Přitom to jde i bez toho.

Kosmetické procedury mají samozřejmě jistou výhodu: výsledek je patrný téměř okamžitě a abyste dobře vypadala, nemusíte pro to udělat téměř nic. Zrovna tak zázračné krémy slibují omlazení bez práce, ale o jejich účinnosti se často nedá říct nic dobrého. Jak se říká, co si člověk neudělá sám, to nemá. Proto vezměte svou krásu do vlastních rukou a pojďte na to. Díky několika snadným trikům se budete cítit i vypadat mnohem mladší.

Zamaskujte tenké rty

S přibývajícím věkem se rty přirozeně ztenčují. A pokud ani v mládí nebyly vaše rty jedny z největších a nejplnějších, je to ještě výrazněji vidět. Zachránit vás mohou speciální cviky, nebo správná rtěnka. Vyberte si takovou, která barevně odpovídá vašim rtům a lehce přetáhněte spodní i horní linii rtů. Do středu přidejte lesk, čímž docílíte plnějšího efektu.

Nezapomínejte na opalovací krém

Chcete-li chránit svou pokožku a zpomalit proces stárnutí, nezapomínejte na aplikaci krému, který vás chrání před slunečními paprsky. Naneste jej proto jak na pokožku obličeje, tak na krk. A to i přesto, že léto už je dávno za námi a přichází zimní období.

Hydratujte kůži

Nic nemůže urychlit proces stárnutí tak, jako nedostatečná hydratace pokožky. Nezapomínejte proto každý den používat kvalitní hydratační krém, ale také dodržovat pitný režim.

Používejte peeling

Vaše rty nejsou jedinou věcí, která se s přibývajícím věkem ztenčuje. Ve skutečnosi je každým rokem tenčí i vaše pokožka. Jen si uvědomte, jakou pokožku má malé dítě a jakou vaše babička. Proto se doporučuje používat kvalitní pleťový peeling, který odstraní odumřelé buňky, zpevní vaši pokožku a odstraní nejjemnější vrásky.

Investujte do tužky na obočí

Silnější, definované obočí je obvykle spojeno s mládím, proto se nebojte infestovat do kvalitní tužky na obočí. Můžete také použít ricinový olej, který stimuluje růst vlasů a pomáhá vytvořit i plnější řasy a obočí.

Nadopujte se vitaminy

Pokud jste tak ještě neučinili, začněte konzumovat více vitaminu A. Výrobky s vitaminem A dokážou s vaší pokožkou opravdu zázraky. Nejen, že uvolní póry, ale také zvýší produkci kožních buněk a minimalizují pigmentaci.

Zakryjte vrásky na čele

Vrásky na čele jsou jistým znakem toho, že jste letos měli na dortu už hodně svíček. Pokud se těchto vrásek nemůžete nijak zbavit, nedaří se vám je zakrýt make-upem a jejich přítomnost vám není příjemná, můžete je zakrýt dlouhou ofinou. Tento účes také zjemní vaše obličejové rysy a upoutá pozornost na vaše oči.

Barva na vlasy

Ačkoliv jde dnes trend spíš k přirozenosti a přiznání všech nedokonalostí, nikdo neříká, že ho musíte vyznávat. Pokud se cítíte mladší a chcete tak i vypadat, barva na vlasy je jednou z prvních věcí, nad kterou se zamyslet. Pokud je vaše hříva plná stříbrných pramenů, je na čase říct kadeřníkovi, ať s tím něco udělá.

Sprchujte se studenou vodou

Možná to není nejpříjemnější věc na světě, ale snažte se opláchnout studenou vodou pokaždé, když se osprchujete. Studená sprcha rozproudí krev, což podporuje omlazení buněk a udržuje kožní buňky déle zdravé a mladistvé. Stejně jako fyzická aktivita, kterou byste rovněž měli zařadit do svého týdenního programu. Psali jsme také: Vsaďte na obličejovou jógu. Udrží mladistvý vzhled do vysokého věku a je levnější než lifting.

Zdroj: bouncemagazine.co.uk, harpersbazaar.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu