Vsaďte na obličejovou jógu. Udrží mladistvý vzhled do vysokého věku a je levnější než lifting

Krása 18. září 2021 | 07:19 — Kateřina Kofroňová
Jestliže o obličejové józe slyšíte poprvé, tak pořádně nastražte uši. Díky jednoduchým cvikům prováděným pravidelně totiž můžete zpomalit tok času a vyhnout se stárnutí pleti. Vrásky, popraskané žilky a otoky tudíž nemusí být váš případ, ani když třicítka už je dávno za vámi.
Další 3 fotografie v galerii
Mladistvý vzhled si s obličejovou jógou můžete uchovat na dlouho / Depositphotos

Každá žena sní o tom, že bude mít krásnou pleť. Vždyť právě obličej je částí těla, kterou máme celý život odhalenou a na níž nelze vliv času nijak zakrýt. Samozřejmě můžete namítat, že make-up leccos napraví, ovšem stačí žínka a trocha vody a veškeré kouzlo je pryč.

Pak je tu samozřejmě lifting, plastické operace všeho druhu a aplikace výplňových materiálů do různých částí obličeje. Často však dochází k tomu, že si člověk během pár let už vůbec není podobný a jeho celkový výraz působí nepřirozeně. Obličejová gymnastika (neboli facebuilding či self-lifting) je jiná, přirozená, jednoduchá a nestojí nic než váš čas.

Pár minut denně

Řešení otázky, jak docílit mladistvého vzhledu, je snazší, než si myslíte. Stačí pár minut denně a výsledek pocítíte velmi brzy. Aby zůstala pleť stále mladistvá a v kondici, je pořeba cvičit. Stejně jako tomu je u zbytku těla. Obličej navíc obepínají svaly velmi těsně, a proto se efekt dostaví mnohem rychleji než například u posilování břicha.

Jak začít

Stejně jako u ostatních cvičení i v tomto případě je potřeba naučit se cvičit pravidelně. Začněte pozvolna, stačí každé ráno pár minut. Postupně můžete prodlužovat dobu cvičení, případně přidat cvičení večer. Denně by vám mělo stačit deset minut. Stoupněte si před zrcadlo, ať vidíte, zda cviky provádíte správným způsobem:

Sbohem druhá brado

Rukou zatnutou v pěst zatlačte na spodek brady. Poté se snažte otevírat ústa proti tlaku pěsti. Zkusit můžete také tisknout špičku jazyka na horní patro, přičemž není důležité, zda máte otevřená či zavřená ústa.

Rty jako po botoxu

Vytvořte z úst písmeno O a vydržte tak pár vteřin. Poté na dvě až tři vteřiny uvolněte a cvičení několikrát opakujte. Poté přiložte prostředníčky obou rukou na koutky rtů a mírným tlakem se je snažte roztahovat do stran.

Už žádné oční vrásky

Opět přiložte ukazováčky tentokrát na vnější stranu očí a vytvářejte jemný tlak. Několikrát po sobě poté oči otevřete a zavřete. Při cvičení ucítíte, že to najednou nejde tak snadno jako obvykle.

Čelo bez vrásek

Dalším jednoduchým cvikem postupně docílíte, že vaše čelo bude bez vrásek déle, než je obvyklé. Zvedejte obočí co nejvýš dovedete a poté jej vraťte do původní polohy. A zase několikrát opakujte. Zkuste také položit prsty obou rukou na čelo a zvedejte obočí proti jejich tlaku.

Žádné povislé tváře

Naplňte si plná ústa vzduchem a snažte se převalovat vzduch z jedné tváře do druhé. Snažte se, aby byly svaly obou tváří co nejvíce napnuté.

Proti svěšeným koutkům

Představte si, že chcete políbit vzduch co nejdál před vámi. Natáhněte tedy krk co nejvíce kupředu, napněte všechny obličejové svaly a snažte se vyfukovat skrz rty vzduch. Poté vložte prostředníček a ukazováček na rty a snažte se o totéž.

Před každým cvičením zavřete na chvíli oči a snažte se si uvědomit, jak prokrvený je váš obličej právě teď. Po cvičení udělejte totéž a porovnejte počáteční pocit s pocitem po cvičení. Celkem rozdíl, co říkáte? Psali jsme také: Ledová masáž obličeje je skvělým pomocníkem k pevné pleti. Naučte se ji v pohodlí domova.

Zdroj: faceyogamethod.com, bestbuybeautysupplymiami.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu