Nejčastější zlozvyky, kterými si ničíme vlasy v domnění, že jim prospíváme

Krása 30. listopadu 2021 | 08:48 — Zuzana Procházková
Vlasy jsou považovány za korunu krásy. Proto se o ně ženy starají velmi pečlivě, často je myjí a používají mnoho různých přípravků, kúr nebo například stylingů v domnění, že to vlasům prospívá. To však není pravda. Spousta těchto návyků vlasům spíš ublíží, než prospěje.
Další 3 fotografie v galerii
Vlasům škodí přemíra vlasové kosmetiky a také časté fénování / Pixabay

Po krásné, lesklé a bohaté hřívě touží všechny ženy. Je to jejich vizitka a symbol ženskosti. Vlasy totiž dokážou změnit celý vzhled a dodat potřebné sebevědomí. V rámci péče o vlasy se však ženy často dopouští nevědomky chyb, kterými je postupně ničí. O jaké nejzásadnější chyby se jedná?

1. Časté mytí vlasů

Myjte si vlasy méně častěji. Jestliže si myjete vlasy každý den, zkuste to nově jednou za dva dny. Časté mytí vlasů podporuje jejich lámavost a ztrátu lesku. Navíc se vlasová pokožka začne rychleji mastit. Proto najeďte na nový režim a postupně prodlužujte dobu mezi jednotlivým mytím hlavy, podle toho, jak vám to bude příjemné. Rozdíly brzy uvidíte.

2. Správný výběr vlasové kosmetiky

Šampony vybírejte jedině bez parabenů, sulfátů a silikonu. Po jejich umytí použijte kondicionér libovolného typu. Je to z důvodu hydratace vlasů a jejich lesku. Co se týká kondicionéru, dávejte si pozor na to, abyste jej neaplikovali na vlasovou pokožku, protože tam nepatří. Zkuste také kromě kondicionéru aplikovat dvakrát týdně vlasovou masku a nechat ji déle působit. Krásně vám zacelí konečky.

3. Po umytí vlasy rozčešte a nechte volně uschnout

Po umytí vlasů používejte na jejich rozčesání hřeben, který má zuby od sebe daleko, rozhodně nepoužívejte klasický kartáč. Mokré vlasy česejte jemně, opatrně, neboť mají tendenci se natahovat a lámat. Stejně tak mokré vlasy nenechávejte uschnout v gumičce nebo v copu, neboť se tím poškozují. Rozhodně se také vyvarujte zamotání vlasů do turbanu z ručníku, protože se tím ničí kořínky vlasů a vlasy ztrácí lesk i elasticitu.

4. Mírná tepelná úprava

Zaměřte se na to, jak často vlasy fénujete, kulmujete či je podrobujete jiné tepelné úpravě. Vše totiž zhoršuje jejich kvalitu a vede k jejich dehydrataci, lámání a třepení. Místo toho šetrně vlasy prosušte ručníkem a nechte volně uschnout. Pokud vlasy přeci jen potřebujete fénovat, použijte vlažný vzduch a případně vlasy ošetřete sprejem s termoochranou. Dále čtěte: Překyselený organismus je častým problémem. Vyřaďte nebo omezte tyto potraviny a budete se cítit lépe.

Zdroj: brightside.me, thesmartlocal.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu