Salátové okurky jsou prospěšné zejména pro oblast pod očima. Mají hydratační a zklidňující vlastnosti

Krása 18. března 2022 | 11:34 — Mirka Malá
Dělaly to už naše babičky i naše matky. Kolečka ze salátové okurky si dávaly na oči, aby pleť okolo očí zůstávala jemná a hydratovaná. Ale není to jen další babský mýtus?
Další 1 fotografie v galerii
Okurky opravdu mají vlastnosti, které jsou pokožce okolo očí velmi prospěšné / Depositphotos

Není. Salátovky jsou opravdu prospěšné zejména pro oblast pod očima, protože mají hydratační a zklidňující vlastnosti pro tenkou pleť okolo očí.

Co přesně okurky umí?

Okurky nabízejí hned několik skvělých vlastností. Obsahují asi 95 procent vody, takže dokáží hodně hydratovat pokožku. Okurky také obsahují vysoké množství lignanů, cucurbitacinů, flavonoidů, antioxidantů a dalších stopových prvků a minerálů. Kromě  hydratačních vlastností obsahují okurky také oxid křemičitý, který může zvýšit produkci kolagenu. A to je i důvod, proč jsou okurky často součástí hydratačních krémů.

"Přirozeně chladí a nemají žádné dráždivé kyseliny nebo vůně, které by mohly dráždit citlivou oblast očí," říká dermatoložka Natalie Aguilar pro Byrdie. Okurky také mají antioxidační vlastnosti, které pomáhají odstraňovat chemické toxiny z těla a pokožky. Okurky mají také výživné vlastnosti, které zklidňují pokožku a chrání před podrážděním  a rovněž snižují otoky.

Hydratační vlastnosti okurek pomáhají udržovat pokožku zdravou a pevnou, takže pleť vypadá svěže a mladě. Pod okurkami mizí i otoky a kruhy pod očima.

Jak často aplikovat okurky na oči

V podstatě kdykoli jsou vaše oči oteklé. Vzhledem k tomu, že okurky je nejlepší podávat na oční víčka studené, odborníci doporučují nechat je působit jen několik minut. To především znamená, že nemá cenu ležet s okurkami na očích dlouhé desítky minut nebo dokonce přes noc. Naopak doporučují aplikaci okurek ráno, aby se odstranily případné otoky. Také čtěte: Je správné používat retinol a kyselinu hyaluronovou dohromady? Odborníci radí, jaký je správný postup.

Zdroj: Byrdie, Healthline.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu