Micelární vody jsou v poslední době hitem v čištění pleti. Stojí za to je používat, nebo je lepší se jim vyhnout?

Krása 29. března 2022 | 09:43 — Mirka Malá
Micelární vodu používá k čištění pleti řada žen. Po čisticích mlécích a gelech se před lety stala doslova hitem. Ale co to ta micelární voda vlastně je? To už ví jen málokdo.
Další 1 fotografie v galerii
Micelární vody jsou zlatou střední cestou v čištění pleti / Depositphotos

Micelární voda je micelární proto, že obsahuje suspendované malé micely. Micely obklopují částice nečistot a rozkládají je, proto dokáží pokožku vyčistit, aniž by ji vysušily, takže není potřeba žádných dalších čisticích mlék či gelů. Micely jsou malé kuličky molekul čisticího oleje, které přirozeně přitahují nečistoty a mastnotu, takže pleť nezbavujete přírodních olejů, které potřebuje, aby zůstala hydratovaná a zdravá, píše Real Simple.

Je tedy vhodné používat micelární vodu?

Micelární voda pomáhá udržovat kožní bariéru neporušenou a přeměňuje pleť ve zdravou pokožku. Micelární voda pleť nevysušuje a především opravdu dobře čistí, a to i odolný make-up.

Micelární voda zkrátka vezme všechny nečistoty, bakterie a make-up a pleť vyčistí, aniž by ji vysušovala. Není tedy žádný důvod, aby se tento pohodlný přípravek na čištění pleti nestal součástí vaší každodenní péče o pleť.

Micelární voda se hodí i pro pleť s akné

Pokud máte pleť náchylnou k akné, používejte především čisticí přípravek na vodní bázi, což tedy znamená i micelární vodu. Pokud je ovšem váš problém s akné větší, pak je lepší se poradit s odborníkem o používání správného čistícího přípravku právě pro vás.

Micelární voda je tedy rozhodně vhodným čisticím přípravkem pro většinu žen. I když není samozřejmě založena na olejové bázi, micelární voda pracuje jako olejový čistič, díky čemuž je to taková zlatá střední cesta. Po použití je ale vždy vhodné obličej opláchnout čistou vlažnou vodou, která je pro tělo nejpřirozenější a následně samozřejmě použít hydratační péči. Také čtěte: Salátové okurky jsou prospěšné zejména pro oblast pod očima. Mají hydratační a zklidňující vlastnosti.

Zdroj: Real Simple, Sunday Riley.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu