Dokonale husté a lesklé vlasy za pár dní. Potírejte si je směsí z piva a žloutku

Krása 09. května 2022 | 13:00 — Zuzana Procházková
Bohaté a zdravé vlasy jsou korunou krásy. O tom není pochyb. Ne každá žena je však takové od přírody má, a proto je potřeba jim někdy k dokonalosti pomoci. Místo vyhazování peněz za drahé kosmetické produkty sáhněte raději po pivě a vaječném žloutku. Tyto dvě obyčejné suroviny mají blahodárné účinky na kvalitu vlasů.
Další 3 fotografie v galerii
Pivo dodá poškozeným a suchým vlasům bez lesku doslova nový život / Depositphotos

Pivo je pro vlasy doslova jako stvořené. Zejména těm poškozeným, suchým a bez lesku, dodají látky obsažené v pivu nový život. Cennou látkou je především protein ve formě chmele a sladu, jež pomáhá jednak opravovat poškozený vlas, a dále vyživovat vlasový folikul. Díky tomu dochází i ke zmírnění vypadávání vlasů a podpoře jejich hustoty.

Pivo však obsahuje spoustu dalších cenných látek. Obsahuje vysoké zastoupení vitamínů skupiny B, které s kvalitou vlasů úzce souvisí. Dále pivo obsahuje minerály jako draslík, sodík, vápník, hořčík, křemík a fosfor. Všechny tyto minerály mají také blahodárný stav na kvalitu vlasů i vlasové pokožky. Jak si tedy připravit pivní vlasovou kosmetiku v pohodlí domova?

Regenerující maska z piva a vaječného žloutku

Vlasová maska z piva a žloutku je vhodná zejména pro křehké vlasy bez lesku se sklonem k třepení a dehydrataci. K její výrobě budete potřebovat 1 decilitr piva a jeden vaječný žloutek. Tyto dvě ingredience v mističce rozšlehejte vidličkou a nechte pár minut odstát. Poté aplikujte na vlasy po celé délce, od kořínku ke konečkům. Jakmile budete mít hotovo, tak si nasaďte přes hlavu igelitový sáček, jako čepici, díky čemu bude maska ještě lépe účinkovat. Nechte ji působit 20 minut a poté umyjte šampónem.

Pečující maska z piva a medu

Další úžasnou masku vlasovou masku získáte smícháním piva s medem. Jedná se o recept, který například používá na své vlasy známá hollywoodská herečka Catherine Zeta-Jones, jejíž vlasy jakou nádherně bohaté, lesklé a zdravé. Zkuste tedy, jestli bude vyhovovat i vám. Jak již bylo řečeno, smíchejte 2 lžíce medu a 1 decilitr piva. Obě suroviny dobře rozšlehejte, aby se spojily. Následně naneste na suché vlasy. Pro lepší účinnost přes hlavu přetáhněte igelitový sáček a nechte působit asi 15 minut. Poté smyjte běžným šampónem.

Maska na vlasy i vlasovou pokožku z piva a jogurtu

Nakonec si ukážeme recept ještě na vlasovou masku, která má blahodárné a vyživující účinky nejen na vlas samotný, ale také na vlasovou pokožku. Jedná se o masku z tmavého piva a jogurtu, kterou proslavila zase jiná hollywoodská herečka, a to Courtney Cox, alias Monika ze seriálu Přátelé. A jak na to? Dejte do misky obyčejný bílý jogurt a přidejte trochu tmavého piva. Myslete na to, že konzistence masky by měla být hustá, aby se dobře aplikovala, proto přidávejte pivo po troškách. Následně aplikujte na vlasy a vlasovou pokožku. Zabalte hlavu do igelitového sáčku a nechte 15 minut působit. Poté smyjte běžným šampónem. Dále čtěte: Vyrobte si doma lahodný pampeliškový med. Pomůže při zánětech močových cest a zlepšuje trávení.

Zdroj: healthline.com, femina.in, bollywoodshaadis.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu