Jak správně připravit pokožku na slunce, aby vám opálení vydrželo co nejdéle. Začněte peelingem a nezapomeňte na hydrataci

Krása 18. května 2022 | 10:54 — Zuzana Procházková
Léto je už za chvíli tady, a proto je nejvyšší čas správně připravit pokožku těla i pleti na každodenní vystavovaní slunečnímu záření. Je to důležité zejména z toho důvodu, aby vaše pokožka nestárla, byla hladká, pružná a opálení bylo rovnoměrné. Poradíme vám, jak na to.
Další 3 fotografie v galerii
Dlouhotrvající opálení dosáhnete díky správné péči o pokožku / Depositphotos

Péče o pokožku v letních měsících je důležité nezanedbat. V letních měsících je totiž pokožka pleti i těla vystavena velmi náročným faktorům, přičemž jedním z nich je pochopitelně sluneční záření. Mnozí se však mylně domnívají, že péče o pokožku v létě spočívá v pouze používání opalovacího krému, když se jede k vodě a občasného používání krému po opalování, pokud je pokožka spálená. To je však omyl.

Peeling

Peeling je před samotným opalováním naprostou nutností. Pokožku je totiž potřeba zbavit veškerých odumřelých buněk, které by znemožňovaly rovnoměrné a dlouhotrvající opálení. Aplikovat můžete jak tělové, tak pleťové peelingy. Pokud nemáte problematickou pokožku, sáhněte raději po jemnějším peelingu, například s rýžovými nebo kávovými zrnky. Peeling však vždy vmasírujte jen velmi jemně do pokožky, nikdy netlačte a peelingem pokožku nedrhněte.

Speciální enzymové peelingy

Jednou za čas vsaďte na tzv. enzymové peelingy, které po několika minutách působení pokožku dokonale vyhladí, zjemní, čistí, sjednotí a odstraní všechny odumřelé buňky. Dejte si však pozor, pokud máte velmi citlivou pleť. V tomto případě si aplikujte enzymový peeling na kousíček pleti a uvidíte, zda se nedostaví žádná alergická reakce. Po aplikaci peelingu nezapomeňte položku či pleť důkladně hydratovat krémem.

Jak často používat peelingy

Peelingy je vhodné používat na týdenní bázi. Je to z toho důvodu, že se pokožka každým dnem obnovuje a za 28 dní se obnoví kompletně. Pokud nebudeme pravidelně odstraňovat odumřelé buňky, tak se může stát, že bude pokožka mírně flekatá, tedy nerovnoměrně opálená.

Hydratace

Hydratace během léta je nanejvýš důležitá. Pleť i pokožka těla je totiž vlivem slunečního záření vysušená a podrážděná. Oproti zimnímu období, kdy můžete volit výživné krémy, jsou v létě daleko vhodnější krémy na lehké gelové textuře. Volte například krémy s obsahem kyseliny hyaluronové, které se do pokožky dokonale vsáknou a nezanechají žádný mastný film. Co se týká hydratace pleti, tak nezapomínejte také na masky, které jsou mnohdy daleko účinnější než séra.

Krémy s ochranou proti UV záření

Krémy s ochranou proti UV záření jsou v létě naprostým základem. Mnoho dermatologů doporučuje, že by se v létě měly používat denní pleťové krémy výhradně s SPF faktorem, a to i tehdy, pokud se opalujete hezky, rovnou do hněda. V opačném případě totiž podporujete předčasné stárnutí pleti, což rozhodně není žádoucí.

Postupné opalování

Sluníčko v České republice rozhodně nesvítí v takové intenzitě jako ve Středomoří či jiných zámořských destinacích. Proto je doporučováno jít na opalování pozvolna. První dny se opalujte ideálně v ranních a pozdních odpoledních hodinách. V každém případě se vyhněte přímému polednímu slunci. Opalovací faktor krému volte podle typu vaší pokožky, a také, do jaké destinace vyrážíte. Dále čtěte: Dokonale husté a lesklé vlasy za pár dní. Potírejte si je směsí z piva a žloutku.

Zdroj: theskincareclinic.com, royalmansour.com, skinsmartderm.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu