Jen sedy-lehy nestačí. Se svaly na břiše pomůže rotační disk, prkno a další cviky, které zvládnete i doma

Krása 30. září 2022 | 08:07 — Zuzana Procházková
Každá žena jistě sní o dokonalém bříšku s vyrýsovanými svaly. K tomu je však potřeba nejen komplexní přístup, ale také zařazení správných cviků na břicho. V tomto článku se s vámi proto podělíme o pět nejefektivnějších cviků na spalování tuků v oblasti břicha a rýsování svalů.
Další 3 fotografie v galerii
Ploché břicho s rýsujícími se svaly je snem jistě každé ženy / Depositphotos

Sice je léto už za námi a plavky můžeme na pár měsíců sklidit do skříně, tak to však neznamená, že bychom na sobě neměly pracovat. Pakliže vás trápí pár centimetrů v pase, které byste chtěla shodit, pak zapomeňte na obyčejné sedy-lehy. Ty akorát dle trenérky Ivety Navrátilové ničí záda a krční páteř, neboť většina lidí nezná správnou techniku. Existují mnohem efektivnější cviky.

Cvik 1: Zpevnění středu těla

V první řadě je potřeba zaměřit se na zpevnění core, což je název pro střed těla, tedy pro svaly, jež mají vliv na držení našeho těla. Pro zpevnění core je naprosto ideální pomůckou bosu. Doporučujeme první lekce zpevnění core na bosu absolvovat s trenérem či na nějaké skupinové lekci, abyste se naučili techniku správně. Budete překvapeni, jak znatelné výsledky za krátkou dobu na bosu dosáhnete oproti například tradičním sedům-lehům.

Cvik 2: Cvičení s obručí

Pamatujete si z pohybových kroužků z dětství nebo z tělocviků na základní škole, že jste občas cvičili s obručí? Pak se k němu znovu vraťte, pokud chcete rychle zhubnout tuk na břiše a vyrýsovat svaly. Jedná se totiž o jedno z nejlepších cvičení na břicho. Nutno tedy ještě zmínit, že se dnes cvičení s obručí nazývá hooping a vedou jej zkušení lektoři, kteří vám ukážou, jak ke kroužení obručí přidat například ještě tanec. Každopádně za tyto lekce utrácet nemusíte, kupte si obruč domů a „zakružte“ si sama.

Cvik 3: Rotační disk

Slyšely jste někdy o rotačním disku? Jedná se o skutečně skvělou a levnou pomůcku na cvičení, kterou si můžete koupit v každém sportovním obchodě či na internetu. Na rotační disk si stoupnete a jemným otáčením ze strany na stranu zpevňujete v podstatě celé tělo kromě rukou. Pakliže chcete investovat více, můžete si zakoupit lepší rotační disk s masážní výstupky, jež během cvičení masírují vaše chodidla.

Cvik 4: Prkno variace

O cviku s názvem prkno jste jistě už slyšely. Dle mnoha trenérů a výživových specialistů se jedná o jeden z nejvíce efektivních cviků na posílení celého trupu, ale i paží i nohou. Pakliže jej začnete cvičit, velmi brzy pocítíte pokroky a budete cítit větší sílu v rukou i ramenou. Pro docílení úzkého pasu přidejte i variace prkna na straně.

Cvik 5: Aerobní aktivita

Posledním cvikem je pochopitelně zařazení nějaké aerobní aktivity, která vám pomůže ve spalování tuků. Ideální aerobní aktivitou je rychlá chůze, běh nebo jízda na kole. To vše však můžete nahradit tím, pokud víte, že každý den ujdete více jak 10 tisíc kroků. Dále čtěte: Naučte se rozpoznat opravdu kvalitní burčák a nenechte se ošidit. Napoví barva, chuť, a dokonce i sluch.

Autorský článek, další zdroj: wellnessed.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu