Cesta ke krásnému úsměvu: Kyselina hyaluronová dokáže vyřešit asymetrii rtů, úzké rty, pokleslé koutky i vrásky nad horním rtem

Krása 24. července 2022 | 16:11 — Anna Novotná
V posledních letech je to v ordinacích a klinikách estetické medicíny stále plno. Všechny ženy si přejí být krásné a přitažlivé. Fenomén dokonalosti velmi ovlivňuje i mladé lidi. K docílení dokonalého vzhledu si dnes ženy a mladé dívky žádají také plnější rty. Zvětšení rtů pomocí kyseliny hyaluronové je velmi oblíbené a kromě plnějších rtů přináší i další výhody.
Ke krásným rtům vám dopomůže kyselina hyaluronová / Depositphotos

V jistém věku to poznají všechny ženy. Nad horním rtem se začnou tvořit nejprve drobné vrásky, později už mnohem hlubší, které jsou vidět pokaždé, když sevřete rty, nebo když se smějete. Estetická medicína proto přináší stále nové metody, jak rty udělat plné a krásné, jakoby nám bylo stále dvacet.

Rozšíření rtu lze provést několika metodami:

  • implantace umělého materiálu (nejčastěji hyaluronová kyselina nebo kolagen).
  • implantací vlastního tuku
  • chirurgický zákrok

Kyselina hyaluronová má řadu výhod

Kyselina hyaluronová je stálice na nebi kosmetického průmyslu už desítky let. Bez ní by se současná estetická medicína snad neobešla. Neobejde se bez ní tedy ani zvětšení rtů.

"Kyselina hyaluronová je přírodní látka, která se přirozeně vyskytuje v našem těle. Mimo jiné se nachází také přímo v pokožce, které dodává mladistvý vzhled. Bohužel všichni stárneme a s tím dochází i k odbourávání kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové, vysvětluje MUDr. Marta Moidlová.

"Naštěstí dnes umíme přírodě pomoci a kyselinu hyaluronovou tělu v určité míře vrátit zpět. V případě zvětšení rtů dokáže zcela přirozeně zpevnit oblast rtů, pozvedne kontury a vrátí vzhled obličeje o několik let zpět", pokračuje primářka Moidlová a doplňuje: "Při zvětšování rtů osobně preferuji co nejvíce přirozený výsledek."

Zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou přináší navíc i další výhody. Dodá rtům plnější tvar a šťavnatější vzhled, umí skvěle řešit asymetrii, pokleslé koutky i vrásky nad horním rtem. Vyplnění rtů je navíc minimálně bolestivé a efekt je okamžitý a velmi přirozený.

Pro koho je zvětšení rtů vhodné

V dnešní době je trend velkých rtů mnohem více populární, než kdy dříve. Zvětšení rtů pomocí kyseliny hyaluronové je vhodné pro všechny, kteří nejsou spokojeni s jejich tvarem nebo velikostí. Největší vliv na zhoršení tvaru rtů má především věk. S přibývajícím léty totiž ochabuje kůže po celém těle a to včetně tváří. Rty se v návaznosti na to zmenšují, ztrácí svůj mladistvý vzhled a pozvolna mění i výraz celého obličeje.

Jak ošetření probíhá

Prvním velmi důležitým krokem je konzultace s lékařem. Výběr odborníka i pracoviště je klíčový. Je opravdu důležité, aby lékař co nejpřesněji porozuměl vaší představě o očekávané velikosti a tvaru rtů. 

Kyselina hyaluronová se následně aplikuje drobnou jehlou do potřebné vrstvy kůže dojde ke zvětšení rtů a zvýraznění jejich kontury. Po aplikaci injekčního implantátu dochází i k vlastnímu nastartování tvorby pojivové tkáně.

"Zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou je rychlé a opravdu téměř bezbolestné. Pokud by přesto někdo měl ze zákroku obavy, je možné na naší klinice použít pro větší komfort a bezbolestnost znecitlivující krém", prozradila nám primářka kliniky LaserPlastic MUDr. Marta Moidlová.

Zákrok probíhá ambulantně a trvá přibližně 20 - 40 minut, dle náročnosti.

Jak dlouho zvětšené rty vydrží krásné?

Krásné plné rty vám vydrží přibližně 12 měsíců. Během této doby se výplňový materiál vstřebává. Psali jsme také: Dopřejte si hladké podpaží bez chloupků a pupínků. Zkuste mléko a kurkumu nebo vsaďte na epilační laser.

Autorský článek, další zdroj: MUDr. Marta Moidlová. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu