Jeden trik, který vám velmi výrazně ulehčí loupání cibule a česneku

Ostatní 09. prosince 2019 | 09:47 — Anna Novotná
Mikrovlnce nelze upřít fakt, že během několika sekund nebo minut dokáže ohřát předem připravené jídlo, díky čemuž si můžeme rychle a vcelku bez námahy připravit teplý oběd či večeři. A dnes pro vás máme další způsob, jak využít mikrovlnku v domácnosti.
Další 4 fotografie v galerii
Věděli jste, že si můžete ulehčit loupání za pomocí mikrovlnky? / Shutterstock

Již dlouhou dobu se vedou spory o tom, zda je či není mikrovlnka opravdu škodlivá. Zatímco někteří věří, že mikrovlnka dokáže pozměnit strukturu potravin, tedy i hotových jídel, jiní zase tyto řeči berou jako výmysl.

Mikrovlnka je takovým malým velkým pomocníkem, který má své čestné místo v mnoha domácnostech. Dají se v ní zavařovat potraviny, ale také jim můžete navracet čerstvost a chuť. A máme pro vás další způsob, jak využít mikrovlnku v domácnosti. Jednoduše do ní vložte česnek nebo cibuli.

Česnek v mikrovlnce

Napadlo by vás někdy vložit česnek do mikrovlnky? Možná ne. Ale pokud jej chcete snadno zbavit slupky, tak mikrovlnka je jedním z řešení, jak to udělat bez velké námahy. Pokud potřebujete očistit větší množství česneku, tak vám mikrovlnka ušetří spoustu práce a času. 

Jak na to?

Stačí, když česnek vložíte do mikrovlnky na 20 sekund. Slupka ze stroužků česneku sleze mnohem snadněji a někdy i zcela sama.

Cibule v mikrovlnce

Kromě česneku můžete zkusit vložit do mikrovlnky i cibuli. I v tomto případě ušetříte čas a navíc se zbavíte nepříjemného štiplavého zápachu a slzení při krájení cibule.

Jak na to?

Z cibule nejprve odřízněte její konce a vložte ji do mikrovlnky po dobu 30 sekund. Následně ji oloupejte a pusťte se do jejího krájení. Cibule už nebude tak agresivní, protože její ohřev způsobí rozpad enzymů, které uvolňují sirné plyny způsobující dráždění slzných kanálků.

Co dál?

Do mikrovlnky také můžete vložit změklé bramborové lupínky, které opět získají svou křupavost nebo také starší chléb. Tento trik můžete zkusit i s citronem, ze kterého tak získáte více šťávy. (Dále čtěte: Obklad z cibule vás ochrání před zbytečnou návštěvou lékaře).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu