Pokud vám vydrží parfém vonět jen krátkou dobu, pravděpodobně jej nesprávně nanášíte

Ostatní 24. července 2020 | 12:54 — Anna Novotná
Asi každá žena chce vonět co nejpříjemněji a také co nejdéle. Pokud s tím neustále bojujete, zřejmě děláte něco špatně. Trvanlivost parfému či toaletní vody se dá prodloužit, záleží totiž na jejich aplikaci.
Další 4 fotografie v galerii
Parfém aplikujte na pulzní místa na těle / Shutterstock

Vybrat parfém, který by vám seděl, není až tak jednoduchá záležitost. A velké zklamání nastává ve chvíli, kdy vám i ta nejdražší vůně za pár minut vyprchá. Obvykle je to tím, že parfém nesprávně nanášíte. Zkuste tyto vychytávky.

Vůni nanášejte na místa, která se dobře prokrvují

Nejdůležitější, ale také nejznámější pravidlo zní, aplikovat parfém na místa, kde pulzuje tep. Tedy krk, zápěstí, spánky, loketní, ale také kolenní jamky.

Parfém rychleji vysychá na suché kůži

Na to, jak dlouho vůně vydrží, má vliv také stav pokožky. Vůně mnohem lépe vydrží, pokud použijete před její aplikací olej. Ten totiž umí uzamknout vůni, ta se navíc lépe vstřebá a díky tomu budete déle vonět. Vezměte si na pomoc kokosový či třeba jojobový a lehce si potřete místo, kam chcete parfém aplikovat. Parfém totiž rychleji vysychá na suché kůži. Olej navíc bývá i součástí některých parfémů. 

Vrstvěte vůně

Pokud máte parfém, který chcete dlouhodobě používat, je dobré si najít ve stejné vůni sprchové gely, tělová mléka i deodoranty. Někdy stačí najít kosmetiku, která obsahuje podobné přísady, jako má váš parfém.

Provoňte skříně

Parfém nestříkejte přímo na oblečení. Zanechává totiž skvrny. Jestli si chcete provonět i oblečení, jděte na to přes šuplíky a poličky, kde máte uložené oblečení. Vyložte je balicím papírem, na který nastříkáte váš parfém, a teprve pak na ně naskládejte oblečení. Vůně vám krásně provoní prádlo, ale nezničí jej nevzhlednými fleky.

Do vlasů nepatří

Máte-li zvyk stříkat si vůni také do vlasů, tak s tím přestaňte. Alkohol obsažený v každém parfému totiž vaše vlasy jenom vysušuje a ničí. Raději nastříkejte vůni na kartáč nebo hřeben a pak si s ním vlasy pročešte.

Pozor na jídlo

Pokud často holdujete ostrému jídlu, můžete tím ničit i vůni parfému. Potraviny jako červené maso, česnek, cibule nebo kari mají tendence vylučovat odér z pórů, proto, pokud chcete dlouho vonět, je lepší se jim vyhnout a zaměřit se spíše na ovoce a ořechy. Dále čtěte: Abyste zjistily, zda vám sluší krátké vlasy, stačí si udělat test pomocí pravítka.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu