Kam postavit stromeček podle Feng Shui

Ostatní 19. prosince 2020 | 10:50 — Marcela Plachá
Prosinec je měsíc bohatý na tradice, čáry, kouzla, zvyky, magii a rituály, na které bychom neměli ani v současné době zapomínat. Významným symbolem závěru roku je strom. Hrál důležitou roli v Čechách i daleko na východě…
Další 3 fotografie v galerii
Na rozmístění předmětů v interiéru záleží / Pixabay

Pravidelně se opakující aktivity nejen v době vánoc podporují právě energie řádu a pravidel, ale také sounáležitost s rodinou a sepjetí s místem, kde žijeme. Je v nich velmi silná energie. Proto je dobré, když si každý rok tvoříme adventní věnce, dáváme do vázy „Barborky“ apod. Z mozaiky adventní a vánoční nálady pak naše duše čerpá mnoho energie ještě i po zbytek zimy. 

Jak je to podle východních nauk

Z pohledu Feng Shui se jedná o dny, kdy bychom to s aktivitou neměli příliš přehánět, ale spíše zůstávat v klidu. Najít si místo pro zastavení, meditaci, uvolnění, zklidnění, rozjímání, přemýšlení. 

Vánoční stromek je neodmyslitelným symbolem Vánoc (původ zavěšování ozdob na větve stromů se prý datuje do předkřesťanských slovanských tradic).  Dodává vánočnímu času krásnou a silnou energii. Měl by být vysoký a košatý. „Ozdoby jsou z pohledu Feng Shui ideální červené v kombinaci se zlatou. Stromeček tak bude evokovat energie štědrosti a bohatosti. Vrcholem výzdoby je špička stromečku. Měla by být zlatá nebo červená, třpytivá, zářivá, zkrátka měla by co nejvíce upoutat pozornost,“ vysvětlila odbornice na východní nauky Klára Hájková.

Kam s ním 

Důležité je správné umístění vánočního stromečku v interiéru.  „V ideálním případě by měl stát v tzv. Gua 4, což je levý vzdálenější roh místnosti nebo domu od vchodu na úhlopříčku. V takovém případě posilujeme energie štědrosti a bohatství. Další možností je tzv. Gua 6 – pravý roh místnosti či domu z pohledu od vchodu do prostoru. V tomto případě posilujeme duchovní energii Vánoc a energii Nebes,“ upřesnila Klára Hájková.


Procházka za posvátnými stromy

V zimě příroda odpočívá, ale i přesto můžeme využít sílu stromů. Posvátné stromy se vyskytovaly ve všech starých kulturách. Jednalo se o různé stromy, ale jejich spirituální význam byl všude tentýž. Dotýkání se dřeva, ať už pro štěstí, uzdravení nebo pro naději, pochází z prastaré víry ve styk s duchy stromů.

Odborníci z americké univerzity v Seattlu odhalili, že při porážení stromů motorovou pilou elektrody měřicích přístrojů zaznamenaly na určitých kusech maximální rozrušení v rozmezí 300 metrů. Díky signálu se údajně stromy varují navzájem před zvěří, smrtí, špatným člověkem. Dokázali tak, že stromy mezi sebou komunikují!

K vybranému stromu musíte přistoupit s vědomím, že se jedná o živou bytost, načež v duchu klidně a srozumitelně vyslovíte přání o nabytí zdraví a síly. Poté odstoupíte od kmene, natáhnete ruce směrem k němu a mysl naladíte k představě, že se léčebná síla stromu dostává přes kořeny a kmen do přijímajících rukou. Účinky by se měly dostavit velmi rychle. Co dalšího kouzelného nepřehlédnout v české přírodě jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu