Svatba v zimě má své výhody. Navíc sníh přidá na romantické atmosféře

Ostatní 17. února 2021 | 09:50 — Klára Sanders
Ne každý si přeje typickou letní svatbu. Pokud chcete být originální a máte rádi zimu, nic vám nebrání uspořádat si svatbu v tomto romantickém období. Bílý sníh bude navíc nádhernou dekorací a podpoří svatební atmosféru.
Dalších 5 fotografií v galerii
Pokud chcete být originální a máte rádi zimu, nic vám nebrání uspořádat si svatbu v tomto romantickém období / Depositphotos

Pokud plánujete svatbu, nechte se inspirovat zimní atmosférou. Padající sníh a lesknoucí se zasněžená krajina přímo vybízí k dokonalým fotografiím a navíc budete mít tu výhodu, že se nebudete s nikým prát o volný termín oddávajícího, matrikářky, fotografů či vizážistek. Jak tedy na dokonalou a kouzelnou svatbu v zimě?

Princeznou můžete být i v zimě

Jedním z nejrozšířenějších mýtů, který mezi nevěstami koluje, je představa, že si na sebe budete muset vzít jedině nehezké šaty s dlouhými rukávy. I přesto, že dlouhé rukávy, především z krajky, patří mezi nejoblíbenější současné trendy, to vůbec nemusí být pravda. I v zimě můžete obléci velmi stylové šaty s krátkými rukávy, nebo na ramínka.

I když si možná přichystáte obřad venku, větší část svatebního dne bude s největší pravděpodobností probíhat stejně uvnitř. Aby vám však nebyla při obřadu a následném focení zima, přehoďte přes sebe pelerinku, kabátek, svetřík, přehoz či bílý kožíšek, který obzvlášť v zasněžené krajině vypadá fantasticky. Samotné šaty se navíc dají sehnat i ze silnějšího a teplejšího materiálu.

Fotografie jako z pohádky

Vybrat správného fotografa na svatbu je jedním z nejdůležitějších úkolů. Svůj velký den si chce pamatovat každá nevěsta a o fotografiích v zimní krajině to platí obzvlášť. Mají totiž úplně jiný nádech a jsou romantické a kouzelné samy o sobě. Když budete mít to štěstí, že vám ještě zasněží, budete se pyšnit naprosto originálními fotkami, které jen stěží budou mít vaši známí ze svateb v letním období.

Květiny podpoří zimní atmosféru

Svatební kytice je základ, od kterého by se měla následně odvíjet celá výzdoba. Pro zimní kytici je nejvhodnější růžová či oranžová barva, která krásně rozjasní celý svatební den. Svatební stoly ale můžete ozdobit i jehličím, jeřabinami a větvičkami. Zkrátka si při výzdobě pomozte tím, co v přírodě vidíte. Vše pak bude působit velmi přirozeně.

Obřad venku bude překrásný

Všude kolem je bílo nebo dokonce mírně sněží, v dáli se pasou srnky a vy máte pocit, že jste v jiném světě, ve světe mimo civilizaci, možná v pohádce. Tak toto se vám přesně může splnit. Musíte však pečlivě vybrat místo, na kterém bude sníh i kdyby nikde jinde nebyl. Ideální volbou je proto chatka či pension někde vysoko v horách. Pokud mají s přípravou zimních svateb zkušenosti a ochotně vám pomohou, bude to ideální.

Výhody svatby v zimě

  • nižší ceny
  • volnější termíny
  • dostupnost služeb
  • počasí vás nepřekvapí
  • odlišíte se od ostatních
  • svatební fotografie budou pohádkové. 

Psali jsme také: Vyzkoušejte několik rad, které vám ulehčí ranní vstávání

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu