Vánoce jsou za dveřmi: Tipy, jak nevšedně zabalit dárky pod stromeček

Ostatní 09. prosince 2021 | 16:32 — Kateřina Kofroňová
Balení dárků je pro někoho kreativní zábava, pro jiného nepříjemná součást předvánočních příprav. Jak originálně, jednoduše a rychle zabalit dárek, aby se pod stromečkem vyjímal a rozzářil oči obdarovaného?
Další 1 fotografie v galerii
Balení dárků byste neměli nechávat na poslední chvíli / Pexels

Dárky v prostředí domova balí většina Čechů, někteří nebalí dárky vůbec a ostatní to nechávají na profesionálech. Ti, kteří se rozhodnou dárky zabalit sami, se každoročně rozhodují mezi balicím papírem a dárkovými taškami. Ty ale vypadají neosobně a ručně balený dárek je zkrátka ručně balený dárek.

Zpravidla záleží na tvaru baleného dárku, například knihy se balí poměrně snadno, neforemné dárky ale lépe vypadají v dárkových taškách a šperkům sluší dárkové krabičky. Spousta lidí chce, aby už obal dárku vypovídal o tom, že jim na obdarovaném záleží. Takovou službu ale většinou koupená krabička neudělá.

Dárek s rolničkou

Rolnička je jedním ze základních symbolů Vánoc. Využívá se jako ozdoba i dekorace, použít se ale dá i jako součást originálně zabaleného dárku. Na jeden dárek budete potřebovat jutový provázek, krabičku na šperk, rolničku, ozdobnou větvičku a nůžky. Několikrát krabičku omotejte provázkem a při poslední otáčce navlékněte rolničku. Provázek vzadu zavažte na pevný uzlík. Za provázky zastrčte větvičku a je hotovo.

Krabička s andělíčkem

I obal je součástí dárku. Proč ho nevyužít k tomu, abychom darovali něco navíc? Připevněte ke krabičce třeba vlastnoručně vyrobený talisman v podobě andělíčka. Budete potřebovat krabičku na šperk, mosazný bižuterní drát 0,8 mm, akrylové perly, andělská křídla, štrasovou rondelku a štípací kleště. Uštípněte si drátek a balíček s ním obmotejte, jako kdybyste pracovali se stužkou. Místo mašličky jen vzájemně drátky zatočte a opět balíček obmotejte. Na jeden z konců navlékněte postupně větší korálek - křidélka - menší korálek - rondelku a drátek přes krabičku přetáhněte. Na spodní straně opět oba konce zakruťte a přebytečný drátek uštípněte.

Balíček s hvězdičkou z pryskyřice

Pokud pracujete s pryskyřicí, mějte vždycky po ruce formičky, do kterých můžete vylít pryskyřici, která vám zbyde. Z ní pak můžete vytvořit originální vánoční ozdobu a umístit ji přímo na dárek. Připravte si zlatou krabičku na šperk, zlatý bižuterní drát 0,3 mm, pryskyřici imitující sklo, silikonovou formu s vánočním motivem, modrý perleťový pudr do pryskyřice, štípací kleště a tavnou pistoli. Pryskyřice potřebuje pro úplné vytvrdnutí 48 hodin. Proto si ozdobu raději přichystejte v předstihu. Balíček můžete obmotat drátkem, provázkem nebo mašlí. Na vybrané místo pak ozdobu přilepte tavnou pistolí a je to.

Nezapomeňte na jméno

Když už je dárek zabalen, zbývá na něj napsat, pro koho je určen. Elegantně zabalenému dárku ale jméno napsané fixem nesluší. Použijte na jmenovku korálky s písmenky. Potřebovat budete krabičku na šperk, stříbrný bižuterní drát 0,3 mm nebo jutový provázek, plastové nebo dřevěné korálky s písmenky, štípací kleště/nůžky.

Na tenký drátek navlékněte jméno obdarovaného z plastových korálků nebo na jutový provázek jméno z dřevěných korálků. Jeden konec drátku/provázku si držte ze zadní strany krabičky a volný konec libovolně obmotávejte, aby se dosáhlo abstraktního vzoru. Pokud jste spokojeni, drátek uštípněte/provázek ustřihněte a oba konce k sobě spojte zakroucením/svázáním.

Ozdobička na dárkovou tašku

Připravte si provázek o délce 70 cm a provázek 150 cm. Kratší šňůrku přepulte a k něčemu přichyťte. Dělší provázek vložte v polovině dospod vodící šňůry. Levý provázek přehoďte přes prostřední a pravý přeložte přes levý. Pravou šňůrku provlečte spodem skrz smyčku, která vznikla mezi levým a prostředním provázkem a utáhněte. Stejným způsobem pokračujte pořád dokola. Postupně se zapletené provázky začnou vlnit do spirály a až bude tak dlouhá, jak potřebujete, svažte oba konce dohromady. Vznikne vám krásná kulatá ozdoba ve tvaru adventního věnce. Také by vás mohlo zajímat: Svíčka patří mezi oblíbené vánoční dárky. Při jejím výběru se orientujte podle vosku i materiálu knotu.

Zdroj: TZ koralky.cz, tellloveandparty.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu