Povaha podle barvy očí. Šedoocí lidé jsou jedinečné duše, zelenoocí oplývají kreativitou

Ostatní 30. května 2022 | 09:10 — Pavla Krejčí
Vaše barva očí může vypovídat o něčem víc než jen o genetické pigmentaci Existuje několik základních barev, každé oči jsou však jedinečné a disponují jinak výrazným pigmentem. Jací jste podle barvy duhovky? Ne nadarmo se přece říká, že oči jsou oknem do duše.
Dalších 6 fotografií v galerii
Oči o nás mnoho vypovídají / Unsplash

Hnědé oči

Hnědá barva očí je u populace nejrozšířenější. Tito lidé jsou důvěryhodní, upřímní, a často jsou považováni za přirozené vůdce. Z toho důvodu jim nechybí odhodlání a vytrvalost. Obecně bývají velmi loajální a uctiví. Nemají problém najít si kamarády, protože ve společnosti bývají oblíbení.

Modré oči

Jedinci s modrýma očima mají velkou vnitřní i fyzickou sílu, ale ostatní je mohou zpočátku považovat za slabé nebo nedůvěryhodné. Tito lidé disponují opatrnou a zvídavou citlivou povahou, proto mnohdy působí odtažitě. Zároveň je ale ostatní shledávají milými a sexy.

Zelené oči

Lidé se zelenýma očima disponují jednou z nejméně častých barev očí. Mnohdy jsou považováni za tajemné, nepředvídatelné i intelektuální.  Bývají nepředvídatelní, uvážliví, originální a mají blízko ke kreativitě. Zajímavé je, že tento pigment rozptyluje světlo, aby barvu zvýraznilo. Proto lidé se zelenýma nebo hnědozelenýma očima říkají, že se jejich barva mění.

Oříškové oči

Tento hnědozelený odstín je často doplněn zlatými skvrnami. Oříškové oči jsou kombinací několika barev a mívají černý prstenec kolem duhovky. Tito lidé bývají vnímáni jako lidé s bystrou myslí a odhodlanou osobností. Ztělesňují tajemnost, ale i nezávislost a spontánnost. Jsou to velmi kreativní osobnosti, které jsou přemýšlivé a mnohdy potřebují svůj osobností prostor, aby mohli dávat průchod svým nápadům. Oříšková barva je jedinečná a krásná, a přesně takoví lidé s touto barvou jsou.

Šedé oči

Oči šedé barvy nejsou časté, a proto i tito jedince oplývají jedinečným charakterem. Jsou tišší, rezervovaní a přizpůsobiví. Jedná se vlastně o tzv. staré duše, které v sobě skrývají více, než se zdá. Nenechají se jen tak něčím rozhodit, pokud však za něčím jdou, musí tvrdě bojovat.

Černé oči

Černé oči jsou často považovány za tmavě hnědé kvůli vysoké koncentraci pigmentu. Takoví lidé bývají impulzivní, vznětliví a dobrodružní.

Psali jsme také: Zdravotní přínosy plavání: Zlepší spánek, nakopne duševní zdraví a posílí všechny svaly

Autorský článek, další zdroj: tiphero.com

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu