Zářijový úplněk přinese intenzivní emoce. Je nejvyšší čas věnovat se svým vnitřním touhám

Ostatní 10. září 2022 | 13:53 — Pavla Krejčí
Zářijový úplněk přijde ve znamení Ryb a přinese s sebou prvky mystiky a fantazie. Je ten nejvyšší čas věnovat se svým vnitřním touhám. Měsíc maximálního osvětlení dosáhne v 5:58 hodin v sobotu 10. září.
Měsíc dosáhne maximálního osvětlení v 5:58 hodin v sobotu 10. září / Depositphotos

Zářijový úplněk je známý jako kukuřičný, protože je to úplněk, který je nejblíže podzimní rovnodennosti (22. nebo 23. září). Na severní polokouli vychází Měsíc v úplňku velmi brzy po západu slunce a poskytuje dostatek jasného světla pro zemědělce sklízející letní úrodu. Zářijový úplněk je tak známý svou svítivostí a lesk, a proto ho některé indiánské kmeny dokonce pojmenovaly jako Velký měsíc.

Září znázorňuje pozdní léto a začátek podzimu, odpovídá tedy době sklizně kukuřice. Z tohoto důvodu řada indiánských národů tradičně používala nějakou variaci názvu Kukuřičný měsíc.

Další názvy právě zdůrazňují, že září je přechodným obdobím mezi létem a podzimem: Podzimní měsíc, Měsíc padajícího listí, Měsíční obrátky listů, Měsíc hnědých listů, Měsíc žlutých listů.

Fantazie, kreativita i hluboké emoce

Úplněk přichází ve znamení Ryb. Tito lidé jsou snílci, léčitelé a jsou často pohlceni fantazií. Kombinace úplňku a tohoto znamení přinese pozitivní zvraty a obraty. V tento čas se mohou objevit hluboké emoce, které by mohly vést k vzrušujícímu zjevení, touze posunout se zcela novým směrem nebo se postavit proti konvencím. 

Stejně jako tomu je v přírodě, podobně se zařídíte i ve svém životě. Nyní sklidíte to, co jste v uplynulých měsících zaseli. Čeká vás hojnost a utužování vazeb, nejen soukromých, ale i pracovních a rodinných.

Vše, co jste svou tvůrčí činností během uplynulých měsíců nasbírali, ať už je to poznání, úspěchy, sny či pracovní snahy, si nyní odnášíte hluboko do vlastní bytosti, kam nikoho jen tak nepouštíte. 

Přichází období kreativity, která je na svém vrcholu a vy ji můžete využít pro tvorbu a nové nápady. Zapomeňte na smutek a depresi, ponořte se do vlastních citů a věnujte se kreativní činnosti.

Je čas přehodnotit návyky

„Vzhledem k tomu, že úplněk v Rybách je proti slunci v Panně, možná je čas přehodnotit naše návyky," navrhuje astroložka Suzanne Simmons. „Úplněk je naším signálem, abychom opustili chování, vzorce a způsoby myšlení, které nám již neslouží, abychom si mohli užít produktivitu sezóny Panny."

„Využijte co nejvíce úplňku v Rybách zapisováním snů do deníku několik dní před a po úplňku,“ doporučuje. „Poznamenat si své sny je skvělý způsob, jak se ponořit hluboko do své podvědomé říše."

Zářijový úplněk nejvíce ovlivní tato znamení: Panna, Blíženci, Ryby a Střelec. Psali jsme také: Přicházejí podzimní nástrahy. Září bude pro Kozorohy, Panny a Váhy těžké

Autorský článek, další zdroj: almanac.com

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu