Barbie culík je zase v módě. Snadný účes má svá jasná pravidla a znaky

Retro 16. února 2022 | 07:35 — Mirka Malá
Je to jeden z trendů z přelomu starého a nového století. A zase se vrací. Říká se mu Barbie culík a má svá jasná pravidla a znaky.
Další 1 fotografie v galerii
Jednoduché účesy z přelomu století jsou zpátky / Depositphotos

Barbie culík se vyznačuje výškou, uhlazeností a okamžitě rozeznatelnými zahnutými konečky. Pamatujeme si to určitě od popových hvězd z konce devadesátek a začátku nového století a v poslední době třeba na zpěvačce Arianě Grande.

Kýč, zábava a všestrannost

Tak nějak by se dal Barbie culík charakterizovat. Důležité ale je, že tenhle účes si doma vyrobíte během vteřinky a hodí se prakticky pro všechny typy vlasů. Že nevíte, jak na to? Nejprve dáte pryč všechny prameny, které chcete, aby byly z vašeho culíku vynechány. Pak vezmete zbytek vlasů a vytvarujete do vysokého poníka pomocí dvou nebo tří průhledných gumiček a kartáče, kterým vlasy uhladíte. Můžete na poníka použít i domácí žehličku na vlasy nebo kulmu, to podle toho, zda chcete rovného poníka nebo toužíte po zahnutých koncích.

Komu se to nelíbí, může zkusit i jiné retro trendy

Je jasné, že vypadat jako Barbie opravdu nemusí každá žena. Takže pokud se vám Barbie culík alias poník fakt nelíbí, ale na druhou stranu rády sledujete vlasové trendy, pak máte ještě řadu možností.

Ze stejné doby se totiž spolu s Barbie culíkem vrací i další účesy. Takže si vzpomeňte nebo si najděte na dnes už historických fotkách motýlkové spony a patentky, nebo jak se nosí super tenké copánky, bublinkové vlásky a tzv. dětské copánky. Dále čtěte: Olej z pšeničných klíčků je malý přírodní zázrak pro vlasy. Hydratuje, vyživuje a poradí si i řídnoucími vlasy.

Zdroj: Stylist, Bustle.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu