Gelový lak na nehty: Frajeřinka, nebo geniální vychytávka?

Komerční sdělení 02. ledna 2022 | 17:12 — redakce
V poslední době získává na popularitě gelový lak na nehty. S klidným srdcem můžeme říct, že jde o nejpraktičtější variantu ze všech známých metod nehtového designu. V tomto článku vám prozradíme, jaký je hlavní rozdíl mezi gelovým lakem a běžným lakem na nehty.
Laky na nehty mají navíc někdy léčivé vlastnosti / pexels.com

Co je to lak na nehty? Jedná se o přípravek, který nehtům dodává barvu, někdy texturu a zrcadlový lesk či matný povrch. Mezi hlavní nedostatky běžného laku na nehty patří křehkost povlaku (může se odlupovat, praskat), ale jeho cena je relativně nízká. Značnou výhodou je snadné použití. Laky na nehty mají navíc někdy léčivé vlastnosti: posilují nehtovou ploténku a chrání ji před agresivními vnějšími vlivy.

Gelový lak (gel lak) je hybrid laku na nehty a prodlužovacího gelu, který se vytvrzuje ve speciální UV nebo LED lampě. Gelový lak vydrží na nehtech až čtyři týdny, přitom je zpevňuje a šetří čas: už nemusíte čekat hodiny, než lak dokonale zaschne!

Gelové laky mohou na nehtech vytvořit různé efekty: například chameleon nebo gradient, kdy pokrytí mění barvu v reakci na teplotu. Prohlédnout si velký výběr gelových laků můžete na webových stránkách Makeup: https://makeup.cz/categorys/150141/.

Liší se také lahvičky. Gel laky se vždy prodávají v neprůhledném skle nebo plastu, protože gel lak pod vlivem světla tvrdne.

Jak vybrat kvalitní gelový lak?

V první řadě byste měly dát pozor na hustotu gelu, na tom závisí množství nanesených vrstev. Řídké gely se musí nanášet ve 2-3 vrstvách, zatímco husté gely stačí nanést pouze jednou.

Za druhé, gelové laky by neměly obsahovat škodlivé složky. Při správném použití nehtovou ploténku nepoškozují, ale některé z nich způsobují alergickou reakci. V ideálním případě volte produkty s hypoalergenním složením.

Za třetí, berte v úvahu škálu odstínů. Některé značky představují jasné a luminiscenční barvy, jiné naopak pastelové a nude. Pro sytou barvu doporučujeme dát přednost vysoce pigmentovaným gelovým lakům.

K přípravě nehtové ploténky pro aplikaci gelového laku budete potřebovat:

  • odmašťovač, který odstraňuje nečistoty a mastné částice z povrchu nehtů
  • podkladovou bázi pod gelový lak, která poskytuje spolehlivou přilnavost a chrání nehty před delaminací a jiným poškozením
  • ubrousky nepouštějící vlákna, které po otření nezanechávají žmolky a nitky na nehtech
  • vrchní lak, který zvyšuje odolnost proti mechanickému poškození a chrání nehty před negativním vnějším vlivem
  • prostředky pro odstranění lepkavé vrstvy/výpotků
  • LED/UV lampu pro polymerizaci gelového laku
  • samotný gelový lak
Témata: nehty
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu