Není liposukce jako liposukce. Nejpokročilejší technologie přináší efekt vypnutí ochablé kůže a možnost přenosu vlastního tuku

Krása 03. dubna 2023 | 10:56 — Anna Novotná
Každá žena vnímá své tělo jinak a má individuální potřeby a preference, co se týče vzhledu. Některé ženy jsou spokojené se svým tělem a necítí potřebu nějakého chirurgického zákroku, jako je liposukce. Jiné ženy se však mohou cítit nespokojené s určitými oblastmi svého těla, které jim připadají příliš tlusté nebo příliš objemné, a mohou uvažovat o liposukci jako možnosti, jak tyto oblasti zlepšit. Zajímavou možností je některou část zmenšit a jinou naopak zvětšit.
Cesta k dokonalému tělu může být snažší, než si myslíte / Depositphotos

Laserová liposukce je moderní kosmetický zákrok, který umožňuje ženám odstranit přebytečný tuk z problematických partií těla. Tento postup využívá laserového světla k rozpuštění tukových buněk, které jsou následně odsávány.

Možnost přenosu tuku do ňader se nazývá lipofiling a je také oblíbeným zákrokem mezi ženami. Tato technika umožňuje ženám získat plnější a atraktivnější poprsí pomocí vlastního tuku, který je odebrán z jiných částí těla a poté vpraven do prsou. Tento postup je často preferován před silikonovými implantáty, protože využívá přirozených materiálů a minimalizuje rizika spojená s cizími tělísky.

Nejpokročilejší liposukce s efektem vypnutí kůže a přenosem vlastního tuku

Do České republiky dorazil přístroj s nejpokročilejší technologii třetí generace pro laserovou liposukci, vypínání pokožky a přenos vlastního tuku. Díky nově vyvinuté kanyle s integrovaným laserem může pacient absolvovat liposukční modelaci postavy dokonce i ambulantně. Laserování, odsávání tuku i vypínání kůže totiž probíhá současně, v jedné kanyle a pohybu lékaře. Zároveň je získáno přes 95 procent životaschopných buněk, které je možné ihned aplikovat do jiné oblasti a přirozeně tak tvarovat postavu.

Dvě mouchy jednou liposukcí

Není nic neobvyklého, že zatímco má žena „boky jako skříň“, do podprsenky nemá co dát. Naprosto nejideálnější řešení, jak zabít dvě mouchy jednou ranou, je spojit liposukci s transferem vlastního tuku. Přístroj BeautiFill je vybavený speciální kanylou, která získává více než 95 % životaschopných tukových buněk. Tuk je ve speciální nádobě okamžitě filtrován, a tudíž jej lze ihned využít pro aplikaci do jiné části těla.

„Možnost využít vlastní tuk je ideální například pro modelaci prsou. Tvary jsou pak přirozenější, rekonvalescence rychlejší a dá se kombinovat i s implantáty. Přístroj BeautiFill totiž dokáže získat a zachovat tuk v nejkvalitnější podobě s vysokým obsahem kmenových buněk. Ty mají příznivý vliv na hojení a regeneraci v místě přenosu tukové tkáně,“ vysvětluje MUDr. Martin Tománek, specialista na liposukce na klinice LaserPlastic.

Něco pro pány

Ani na muže jsme nezapomněli. Liposukční kanyla obsahuje unikátní laserové vlákno Angel vyzařující paprsek radiálně ve 360 stupních, a jeho energie je tak rovnoměrně distribuována do podkoží. Ta v ošetřované oblasti remodeluje kolagenní vlákna a dál stimuluje tvorbu kolagenu, která s výrazným efektem kůži rovnoměrně vypne. To je důležité zejména

v delikátních oblastech jako je krk či podbradek. Lze jím však také tvořit takzvaný „six-pack“, kdy se tuk odebere, a pokožka se zároveň velmi intenzivně vypne. Získaným tukem lze pak ještě více zvýraznit efekt „pekáče buchet“ i dosáhnout přesného tvarování postavy.

Jak laserová liposukce funguje?

Nejdříve se podkoží napustí tumescentním roztokem s anestetikem. Následně začne proces zahřívání, laserování a odsávání tuku, a zároveň vypínání uvolněné pokožky. To vše jedním pohybem jedné kanyly. Kanyla současně neustále monitoruje teplotu ve tkáni v reálném čase. Pokud teplota stoupne nad maximum, systém se automaticky zastaví. Je tak zaručena nejen vysoká bezpečnost a maximální šetrnost, ale i kratší doba celého ošetření.

„Díky diodovému laseru s optimální vlnovou délkou 1470 nanometrů účinně narušujeme pojivo tukové tkáně a uvolňujeme fibrotická vlákna. Ovlivnění tukových buněk je minimální, a zachováváme je tak vysoce vitální pro jejich další transfer do požadovaných oblastí,“ vysvětluje MUDr. Tománek.

Náš tip:

Před každým zákrokem je důležité zvolit si vhodného odborníka, ideálně s dlouholetou praxí. Naše redakce doporučuje Kliniku laserové a estetické dermatologie a plastické chirurgie LaserPlastic, která byla založena roku 1999 v samotném centru Prahy. Početná laserová a další technika od předních světových výrobců, moderní operační přístroje a instrumentária umožňují provádění kompletního spektra estetických výkonů. Klinika je akreditována pro zaškolování lékařů v aplikaci botulotoxinu, injekčních implantátů a využití vysokovýkonných laserů v estetické medicíně. Narozdíl od jiných pražských klinik nejsou ceny v LaserPlastic přemrštěné. A právě klinika LaserPlastic rozšířila své přístrojové portfolio o přístroj BeautiFill, takže se můžete objednat na konzultaci a zjistit si možnosti.

Zakladatelkou a primářkou kliniky je MUDr. Marta Moidlová, kterou můžete znát z televizního pořadu O 10 let mladší. MUDr. Marta Moidlová vystudovala Fakultu všeobecného lékařství University Karlovy v Praze. Poté pracovala bezmála jedenáct let na Dermatovenerologické klinice Institutu pro doškolování lékařů a farmaceutů a Fakulty všeobecného lékařství v nemocnici Na Bulovce v Praze. Následně se plně začala věnovat estetické medicíně. Absolvovala řadu stáží a kongresů například v Rakousku, ve Francii, v USA, Brazílii, Itálii, Monaku atd. Je jedním z prvních školitelů v estetické dermatologii.

V čele plastické chirurgie stojí vedoucí lékař prof. MUDr. Andrej Sukop, Ph.D. Stabilní tým lékařů kliniky tvoří MUDr. Martin Tománek, MUDr. Eva Dřevínková, MUDr. Michaela Večeřová, dermatoložky MUDr. Dagmar Frösslová, MUDr. Zuzana Kulíková a MUDr. Lenka Faltová, cévní chirurg MUDr. Robert Vlachovský, Ph.D. a ORL specialista prof. MUDr. Jan Klozar, CSc. Rozhodně se na klinice budete cítit dobře a v bezpečí, protože se vždy dostanete do dobrých a kvalifikovaných rukou.

Rada na závěr

Je důležité mít na paměti, že liposukce není řešením pro všechny problémy s tělem a nejedná se o způsob, jak získat "dokonalou" postavu. Je to chirurgický zákrok s určitými riziky a omezeními, a měl by být zvažován pečlivě a s realistickými očekáváními. Opět se dostáváme k důležitosti výběru odborníka, který s vámi veškeré podrobnosti prodiskutuje. 

Další zdroj: MUDr. Marta Moidlováalmalasers.com

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu