Sociální upíři jsou lidé, kteří z nás vysávají energii, když s nimi trávíme čas. Poznejte ho a zbavte se ho

Vztahy 08. září 2021 | 15:08 — Mirka Malá
Nějakého sociálního upíra máme kolem sebe občas každý. Někdy to poznáme ihned a jindy to trvá i přes fakt, že nás takový upír naprosto vysaje, když jsme v jeho společnosti.
Další 3 fotografie v galerii
Sociální upíři jsou všude kolem nás / Depositphotos

Sociální upíři jsou lidé, kteří z nás vysávají energii, když s nimi trávíme čas. A obvykle to bývá emocionálně i fyzicky vyčerpávající. A podle těchto pocitů také takového sociálního upíra poznáme. Jakmile s ní totiž trávíme čas, jsme následně úplně vyčerpaní.

Sociální upíry ve společnosti rovněž poznáme podle jejich chování. Tedy můžeme si jich teoreticky všimnout ještě dříve, než nás začnou skutečně vysávat. Takoví lidé především hodně mluví, a co víc, hodně mluví jen o sobě. Obvykle neustále narušují konverzaci, aby ji stočili na vlastní téma. A jsou velmi vytrvalí, takže pokud je potkáte někde na večírku, obvykle vydrží až dlouho do noci.

Jak nás sociální upíři ohrožují

Ohrožují především naši pohodu a vztahy. Nemusí jít nutně ani o vztahy osobní, ale ohroženy mohou být naše přátelské vztahy. Například pokud se vedle takového upíra cítíme někde ve společnosti brzy vyčerpaní, postupem času se takovým setkáním s přáteli začneme vyhýbat a z dlouhodobého hlediska pak můžeme být zcela vyřazeni ze společnosti.

Jací lidé jsou sociálními upíry

Mnoho sociálních upírů je poměrně sebestředných, tedy soustředí se zcela na sebe, nezeptají se, jak se máme či co nás trápí. Pokud si s nimi dáme například schůzku u kávy, budou mluvit jen o sobě.

Co s tím

Odborníci radí limitovat si časově setkání s takovými lidmi. Pokud budeme pozváni na kávu, budeme mít čas třeba jen hodinku, abychom ze schůzky neodešli zcela vyčerpaní. Nemusí jít totiž vždy o lidi, kteří do našich životů přinášejí jen samá negativa. Třeba nám v minulosti s něčím důležitým pomohli a bylo by nyní nehezké hodit je úplně přes palubu. Ale časově omezená setkání jsou rozumným řešením.

Pokud ovšem nějaký sociální upír skutečně a prokazatelně likviduje naše vztahy, ať už ty sociální, nebo ty soukromé, je zcela na místě přestat se s takovým člověkem vídat. Dále čtěte: Vědci vyvracejí klamnou představu o důležitosti mužského testosteronu.

Zdroj: Stylist.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu