Důvěra, porozumění a další vlastnosti, které muži u žen nejvíce oceňují

Vztahy 27. dubna 2022 | 11:53 — Pavla Krejčí
Neexistuje ideální typ ženy. Každá je výjimečná a jedinečná, a právě ta variabilita je přitažlivá. Nalezneme však vlastnosti, které muži u svých partnerek vyhledávají, nebo přímo vyžadují?
Každý muž upřednostňuje jiné vlastnosti a požadavky, které na potencionální ženu klade. / Unsplash

Empatie

Nikdo vedle sebe nechce člověka, který s ním neumí soucítit a nezajímá ho to, jak se v danou chvíli cítí. Muži vyhledávají ženy, které jim jsou oporou, povzbuzením i vrbou, kterým se můžou vypovídat. Každý občas potřebuje rameno, na kterém se může vyplakat.

Poctivost

Jak se říká, s poctivostí nejdál dojdeš. A platí to i u žen. Skuteční muži respektují partnerku, která jedná čestně. Dokáže být otevřená a upřímná ve vyjadřování pocitů a toho, co chce nebo vyžaduje. V dnešním světě plném přetvářky a schovávání se za falešnou tvář na sociálních sítích je taková upřímnost opravdu osvěžující.

Důvěra

Bez důvěry je každý vztah odsouzen k záhubě. Pokud partnerovi nedůvěřujeme, nevěříme v něj ani jeho činům vůči vám a nevzniká pevný základ pro dlouhodobý vztah. Muž potřebuje vědět, že se na partnerku může kdykoliv spolehnout a vždy tu pro něj bude, ať se děje cokoliv.

Porozumění

Každý má za sebou svou minulosti, hezkou či špatnou. Muži nechtějí, aby je žena soudila. Hledají porozumění, pochopení a nežádají odpuštění. Touží po přijetí toho, jací byli a jací jsou teď.

Sebedůvěra

Společnost vyvíjí na ženy velký tlak. Krása, tělo i finanční zázemí – to jsou atributy, které vládnou dnešnímu světu. Není jednoduché najít zdravou sebedůvěru. Pokud si však žena uvědomuje vlastní hodnotu a že je úžasná taková, jaká je, je dokonalá i v očích může.

Otevřenost

Mluvit a mluvit. Vztah nelze budovat na nevyřčených slovech. Žena, která umí hovořit o svých pocitech, problémech, nebojí se vyjádřit, co jí vadí nebo nedokáže respektovat, je pro muže ideální partnerkou. Nikdy nepoznáte, co se druhému honí v hlavě. Konverzujte, diskutujte, a hlavně se nebojte vyjadřovat!

Ambicióznost

Žena, která si je vědoma vlastních cílů a jde si za nimi, u mužů vzbuzuje zájem. Taková žena nemusí pouze uskutečňovat vlastní ambice. Může být vzpruhou pro partnera a podpoří ho v jeho vlastních snech a touhách.

Nezávislost

Na člověku, který se o sebe dokáže postarat a nespoléhá se na jiné, je vždy něco přitažlivého. Muži pro život často hledají ženu, která se dokáže probojovat sama a nepotřebuje, aby ji vedl.

Vlastnosti, které hledá, jsou ty, které máte vy

Každý muž upřednostňuje jiné vlastnosti a požadavky, které na potenciální ženu klade. Pro správné fungování vztahu je však důležité, aby v sobě navzájem viděli hodnotu.

Psali jsme také: Poznejte, zda je s vámi partner šťastný. Odhalit vám to pomůže způsob komunikace, nálada i jiná znamení

Zdroje: forbes.com, guardian.ng, goodmenproject.com, essence.com

Témata: vztahy, vlastnosti, ženy
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu