Poznejte podle typu polibku, co k vám ten druhý cítí

Vztahy 26. srpna 2022 | 12:45 — Zuzana Procházková
Láska se dá vyjádřit mnoha způsoby a polibky jsou jedním z nich. Možná jste si však neuvědomili, že odhalují víc, než myslíte. V tomto článku vám proto prozradíme, jak podle typu polibku poznat, co k vám ten druhý cítí.
Další 3 fotografie v galerii
Polibky na krk jsou vnímány jako intimní a erotické gesto / Shutterstock

Polibky jsou jedním z nejkrásnějších projevů lásky. Jedná se však o velmi mocný nástroj. Proč? Při líbání dochází k mnoha neurochemickým reakcím, během kterých se uvolňuje například známý hormon lásky, oxytocin, dále testosteron zvyšující sexuální apetit a do třetice dopamin, obecně označovaný jako hormon štěstí.

Dokonalé líbání si každý představujeme jinak, neboť se dá říci, že co jedinec to jiný polibek. Podle knihy The Science of Kissing publikované v roce 2011, kterou napsala americká bioložka Sheril Kirshenbaum existuje několik základních typů polibků, podle kterých můžete odvodit, co k vám ten druhý cítí. Podíváme se na ně detailně.

Polibek na temeno hlavy

Polibkem na temeno hlavy muž vyjadřuje to, že se o vás chce postarat. Miluje vás a chce vás chránit. Muži to dělají často instinktivně, a chtějí tím dát najevo, že jste pro něj ta nejdůležitější.

Polibek na čelo

Polibek na čelo od vašeho partnera má v sobě ukrytý hluboký význam. Nejenže vás partner miluje, ale také vám tímto polibkem vyjadřuje náklonnost, porozumění, důvěru a ochranu. Samozřejmě polibek na čelo může být přijatý také od vašich rodičů a blízkých.

Polibek na tvář

Polibek na tvář je v mnoha kulturách běžným pozdravem. Jedná se v podstatě o opak francouzského polibku, kterým vám protějšek nedává najevo žádnou sexuální náklonnost či pocit, že je tam něco více.

Polibek na rty

Polibek na rty je vyjádřením lásky. Rychlý polibek je v dlouhodobém milujícím vztahu často symbolem vítání či loučení. Pakliže vás tak líbá i doma, dává vám jasně najevo, že jste cennou součástí jeho života.

Francouzský polibek

Francouzský polibek, respektive líbání, ve kterém je v hlavní roli jazyk, je nejspíš tím nejvášnivějším druhem polibku, s nastupujícím vzrušením, vášní a chtíčem. Muž je do vás jasně poblázněný.

Polibek na krk

Polibky na krk jsou vnímány jako intimní a erotické gesto. Může se jednat o součást flirtování, předehry, kdy vám chce protějšek říci, že po vás touží, ideálně hned. Dále čtěte: Znamení zvěrokruhu, která mají tvrdohlavost jako jeden z hlavních povahových rysů. Nejvíce umíněné ženy se rodí na jaře a v létě.

Autorský článek, další zdroj: Archives of Sexual Behavior.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu