Uvolněte své tělo pomocí zajímavé vychytávky

Zdraví 25. října 2019 | 14:14 — Monika Moorová
V dnešní uspěchané době, často zapomínáme na to, že bychom si měli najít čas i na sebe. Relax, masáž, wellness, ale bohužel si na to většinou vzpomeneme po těžkém dni v práci až pozdě večer, když se nám bolestí připomenou třeba záda. Zkuste si v takovém případě pomoci poněkud netradičním způsobem.
Další 3 fotografie v galerii
Věděli jste, co se stane, pokud si stisknete ucho kolíčkem na prádlo? / Internet

Pokud tedy doma nemáte saunu nebo polovičku, která ráda a hlavně kvalitně masíruje, máme pro vás experiment, který určitě stojí za zkoušku. Bude to znít možná zvláštně, ale zkuste si pomoci sami.

K odstranění bolesti, budete potřebovat jen kolíček na prádlo, který se v domácnosti vždy najde. Ano, kolíček! Na lidském uchu se nachází šest bodů, které jsou propojeny s centrálním nervovým systémem.

Každý z těchto šesti bodů na vašem uchu je spojen s určitou částí vašeho těla. A tlakem na daný bod se bolest v té které části těla zmírňuje.

Záda a ramena

Horní část ucha (1) je přímo propojená na záda a ramena. Aplikování kolíčku po dobu asi jedné minuty by mělo přispět ke snížení napětí. Stačí minuta párkrát denně.

Orgány

Další bod na uchu (2) je propojen s tělesnými orgány. Samozřejmě, pokud máte závažné problémy a vnitřní bolesti, měli byste zvážit návštěvu lékaře. V případě mírného stavu, použijte kolíček nebo vytvořte tlak prsty na tomto místě. Úleva na sebe nenechá dlouho čekat.

Klouby

Střední část ucha (3) je propojená s klouby a tlak na toto místo může přinést úlevu ztuhlým kloubům. Samozřejmě, při chronických problémech je třeba vyhledat odbornou pomoc, ale proč nejprve nevyzkoušet tuto jednoduchou metodu.

Dutiny a hrdlo

Nižší-střední část ucha (4) je propojena s dutinami a krkem. To může být nápomocné hlavně během chřipkového období, kdy se chcete zbavit bolesti v krku nebo zanícených dutin.

Trávení

V dolní části ucha (5) je místo nejčastěji spojované s trávením. Vytvářením tlaku na dané místo zmírněte zažívací problémy. Pokud jste z těch, kteří mívají zažívací problémy často, můžete tuto metodu použít preventivně. 

Hlava a srdce

Nejnižší místo na uchu (6) je místo, které je spojeno s nejdůležitějšími částmi těla: hlavou a srdcem. Právě tento bod by Vás mohl přesvědčit o tom, že to funguje. Vzpomeňte si na to, při nejbližší bolesti hlavy.

(Dále čtěte: Připravte si nápoj k dokonalému uvolnění těla před spaním. Ráno se budete cítit jako znovuzrození).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu