Spíte bez pyžama? Pak byste měli znát následující informace

Zdraví 11. listopadu 2019 | 10:28 — Monika Moorová
Většina lidí vám řekne, že kdyby měli jít spát nazí, cítili by se nesví a nervózní. Možná by jim taky byla zima. A nakonec by se stejně asi pořádně nevyspali. Věděli jste, ale že spát nahatý je zdravější?
Další 3 fotografie v galerii
Věděli jste, ale že spát nahatý je zdravější? / Pixabay

Ve skutečnosti těch, kteří na noc odhodí všechny svršky a spí nazí, není mnoho. Na pyžama jsme prostě zvyklí. Přitom nahý spánek je pro člověka přirozenější a vede ke krásnějšímu tělu i pevnějšímu zdraví.

Lidské tělo je nastaveno tak, aby u něj docházelo během spánku k poklesu tělesné teploty. Pokud budete spát nazí, tělo bude lépe regulovat vaši teplotu a samo vám pak určí, kdy je připraveno usnout, ale i kdy je ideální čas se probudit.

Proč je spaní bez pyžama sexy?

  • Spát bez pyžama je rozhodně sexy. Když jste se svým novým přítelem, není nic hezčího než se probudit nahá, roztoužená a připravená na ranní sex.
  • Když se probudíte nazí, automaticky to přepne vaši mysl do „sexy stavu“.
  • Když první minuty svého dne nastartujete tím, že své nahé tělo přitisknete k vašemu partnerovi či partnerce, můžete vsadit svou nahou zadnici, že se budete cítit mnohem sebevědoměji.
  • Také to znamená, že jste si sami sebou natolik jisti, že se svou nahou kůži nebojíte ukázat. Čím sebevědomější, tím krásnější jste – a nejen sami pro sebe, ale i pro ostatní.

Kvalitnější spánek

Spánek a bdělost se střídá v rámci přibližně 24hodinového cyklu, který se nazývá cirkadiánní rytmus. Ten má vliv na řadu tělesných pochodů a mimo jiné reguluje i vaši teplotu. Organismus se v noci automaticky adaptuje na nižší teplotu, což vede k tomu, že spíte hluboce a kvalitně. Nošení oděvu, který vás zahřívá, je z tohoto hlediska nepřirozené a údajně to má přímou souvislost s problémy s nespavostí.

Prospějete pokožce

Spaní bez pyžama také náramně prospívá vaší kůži. Nic vás neškrtí, netahá, pokožka si odpočine od oblečení, lépe se uvolní, relaxuje a regeneruje. Nevhodný materiál, ze kterého může být pyžamo, tělo zbytečně přehřívá a působí na kůži neprodyšně, což jí nesvědčí.

Hubnutí ve spánku

Spíte-li nazí, prospívá to i správnému krevnímu oběhu. A to není všechno: nahota vám dá pocit pohodlí a uvolní téměř všechno svalové napětí. Zapomeňte na zažitý názor, že nahota brání dobrému spánku.

Nejen že si odpočinete, ale zároveň spalujete kalorie. Jak se to děje? Jestliže je vám chladněji, tělo na to reaguje a začne spalovat více kalorií, aby se zahřálo. V té chvíli se uvolňují hormony přispívající k redukci tuku, regeneruje se pokožka a kostní buňky. Trpíte nespavostí a budíte se během noci? Pomůže speciální metoda.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu