Zhubněte trvale, bez hladu a trápení pomocí jednoduchého stravovacího plánu

Zdraví 23. srpna 2020 | 12:35 — Klára Sanders
Jak nastartovat zdravé hubnutí, už řešilo mnoho z nás. S menším či větším úspěchem. Ale opravdu to jde. Zapomeňte už jednou provždy na hladovky a připravte se na dlouhou cestu plnou plánování a zdravého jídla.
Dalších 8 fotografií v galerii
Zdravé hubnutí je sice dlouhá cesta, ale stojí za to / Pixabay

I když je plavková sezona skoro u konce, poradíme vám, jak ješte zhubnout těch pár kilo, která vás trápí. Máme pro vás triky a tipy, které dokáží udělat doslova zázraky. Díky nim se zbavíte nadbytečných kilogramů napořád, takže už nebudete muset zatahovat břicho při každém zapínání kalhot. Důležité je, abyste se rozhodli a konali, tohle předsevzetí tak neodkládejte.

Podle odborníků zdravé hubnutí znamená snížení hmotnosti o 2 až 4 kilogramy za měsíc. To pro vás znamená, že musíte snížit svůj kalorický příjem. Je důležit mít vyšší výdej než příjem a klíčové jsou i vaše stravovací návyky. To hlavní je nepřejídat se a nepoužívat jídlo jako kompenzaci za cokoliv.

Co je nutné dodržovat, aby se vaše váha upravila?

Jezte pravidelně a v malých dávkách. I když ráno například nemáte moc času, nevynechávejte snídani. Najděte si čas i na ostatní jídla v pravidelných intervalech, jezte pomalu a v klidu. V žádném případě při jídle nekoukejte na televizi, do mobilního telefonu, ani si nečtěte.

Při pravidelnosti stravy nebudete mít po čase pocit hladu, přesto pokračujte v zavedeném stravovacím rytmu. Některým lidem vyhovuje jíst pouze 3x denně. I to je správná cesta, ale vždy musí jít o jídla bohatá na živiny, nikoliv prázdné kalorie. 

První měsíc pro vás bude nejhorší

V prvním měsíci byste měli být k sobě nejpřísnější. Alespoň měsíc nekonzumujte alkohol v žádné formě, a to ani na vaření. Vyhněte se také zbytečným kaloriím, jako je mléko v kávě či sladké nápoje. Zkuste se v prvním měsíci vyhnout přílohám, pečivu a mléčným výrobkům a uvidíte, jak půjdou kila rychle dolů. V dalších měsících můžete postupně zařadit některé mléčné výrobky či přílohy. Sladké nápoje a alkohol byste měli i nadále konzumovat jen ve velmi výjimečných situacích.

Vyhněte se cukru, ať už jde o ten přidaný nebo přírodní

Nekonzumujte žádný přidaný cukr, ať už přírodní nebo umělý. Žádný javorový sirup, med, nektar z agáve, kokosový cukr, sacharin, xylitol, stévii atd. Čtěte etikety, protože potravinářské firmy přidávají cukr do svých produktů pod různými názvy tak, abyste to nepoznali.

Jezte opravdové a zdravé jídlo

Klíč k úspěchu je v podstatě velmi jednoduchý. Jezte opravdové jídlo bohaté na živiny a uvidíte, že nebudete mít hlad. Jezte maso, mořské plody, vejce, spoustu zeleniny, jen trochu ovoce a dostatečné množství dobrých tuků z ovoce (např. avokáda či oliv), oříšků a semínek. Jezte jídla, která se skládají z malého počtu ingrediencí. Ideálně jídla zcela přírodní a průmyslově nezpracovaná. V galerii naleznete několik tipů na rychlé a kvalitní jídlo. Psali jsme také: Chutné potraviny vhodné do diety. Obsahují tak málo kalorií, že po nich nepřiberete

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu