Menstruační krev. Zaručeně účinný lék nejen na bradavice

Zdraví 09. března 2021 | 08:07 — Marcela Plachá
Přesto, že krev v akčních filmech povětšinou nevadí, menstruační krev budí značné dávky odporu. Dokonce i samotné ženy se na svou vlastní krev dívají s opovržením. Přesto, že je možnou nositelkou nového života a má i léčivé schopnosti. Paradoxně muži se na své sperma s opovržením rozhodně nedívají!
Další 3 fotografie v galerii
Menstruace je obestřena tajemstvím i studem / Depositphotos

Menstruační krev má přitom schopnost léčit. Běžně se používá na bradavice. Dokonce i u dětí. Stačí, když žena nechá trochu krve odejít na neparfémovaný odličovací tampon či kousek gázy, přiloží na postižené místo, zalepí náplastí a nechá působit přes noc. Postup obvykle není nutné opakovat, ale při úporných bradavicích je dobré aplikovat menstruační krev po dvě noci. Je vyzkoušeno, že bradavice zmizí. Všeobecně se pak doporučuje posílit imunitní systém, protože náchylnost k tvorbě bradavic poukazuje na slabou obranyschopnost organismu.

Kmenové buňky

Velkým přínosem menstruační krve, který by mohla ocenit i širší veřejnost, je její využití v lékařství. Vědci z Japonska zjistili, že menstruační krev obsahuje až 30x více kmenových buněk než kostní dřeň, ze které se kmenové buňky odebírají nejčastěji. Kmenové buňky z menstruační krve se navíc rozmnožují až 70x rychleji než buňky pocházející z pupečníkové krve a kostní dřeně.

„Máme problémy se současnými metodami léčby kmenovými buňkami, které získáváme například při odběru z kostní dřeně. Mohou být odmítnuty příjemcem anebo mají omezený potenciál tvořit nové tkáně. Teď jsme ale objevili novou možnou cestu, jak tyto potíže překonat využitím buněk z menstruační krve,“ uvedl doktor Xiaolong Meng. Z menstruační krve dokázali odborníci získat kmenové buňky pro srdce, játra a plíce, ale také dalších šest typů tkání. Jen 5 mililitrů menstruační krve může za dva týdny vyprodukovat srdeční svalovinu, uvádí zveřejněná studie.

Magická síla

Podle šamanů je menstruační krev posvátná. Je jedním z nejvyšších zdrojů plození. Je klíčem ke spojení se zdrojem ženské síly. V některých kmenech ale byla v minulosti symbolem zkázy, smrti a zmaru. Pokud se menstruující žena dotkla mužské zbraně, stala se neúčinnou. Když se dotkla chleba, ztratil své živiny. Jestliže přišla krev do země nebo zkropila rostliny, měly uhynout. A když se žena dotkla muže, oslabila tím jeho mužnou sílu a čekal jej neúspěch v boji. Štěstí mužům přinášely pouze těhotné ženy, které byly příslibem nového života, plodnosti, hojnosti a úspěchu. Naopak velice cenná vždy byla krev panenská, která se používala také k léčení a různým rituálům.

Každá žena může se svou krví čarovat. Zaměřit se při menstruaci na vyřešení a zbavení se problémů, starostí a čehokoli nežádoucího. Tak jako menstruační krev přirozeně odchází z těla ven, mohou odejít i nežádoucí myšlenky.

Další využití

Říká se, že menstruační krev je výborná pro úrodnou zahradu. Zalévat by se měla vodou ředěnou s menstruační krví z kalíšku. Údajně má být elixírem bohů. Ženy Aborigejů schovávaly svou menstruační krev v nádobách a používaly ji k léčení bolestí. Používaly ji také na ekzémy, bradavice, akné či vředy.

Co je menstruace

Menstruace je důležitou a nezbytnou částí života, proto je nutné ji přijmout a rozumět jí. Průměrná žena menstruuje 42 let, má 12 až 13 menstruací v roce. Při každé menstruaci ztratí 50 až 80 ml krve. Každý měsíc po první menstruaci je děloha připravena přijmout oplodněné vajíčko. Pokud se však takové vajíčko neobjeví, děloha se vrací do původního stavu a uvolňuje krev ze svých tkání. Proto v této fázi menstruačního cyklu žena krvácí – v průměru 3-7 dní.

Menstruační krev sestává z krve, staré výstelky děložní (endometria), hlenu, který pokrývá vagínu a vaginálních bakterií. Její součástí je i neoplodněné vajíčko. Je více tekutá, nesráží se ani uvnitř těla, ani mimo něj. Má méně krevních destiček.

Krev nesmrdí

Menstruační krev nesmrdí. Zápach vyvolávají vložky i tampony napuštěné bělidly či absorpčním gelem, který slouží k „zdrcnutí“ krve. Navíc jsou hygienické potřeby opatřeny dalšími složkami, jako je i neprodyšný igelit. Krev sama o sobě není cítit, pokud nelibě voní, je to známkou vnitřního problému či nemoci. Více o menstruaci jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu