Osobní návštěva lékaře je teď vysoce riziková. Stále více lidí volí konzultaci prostřednictvím mobilní aplikace

Zdraví 11. listopadu 2021 | 09:39 — Kateřina Kofroňová
I dříve se mohlo stát, že jste do čekárny usedli se zánětem nosohltanu a odcházeli jste s infekční angínou, ale v době, kdy pandemie covidu opět nabírá na otáčkách, je dlouhé čekání v lékárně mnohem rizikovější než před několika lety. Řešením může být aplikace, díky které můžete komunikovat s doktorem on-line z pohodlí domova.
Komunikace s lékařem na dálku je v této době bezpečnější cestou / Unsplash

Také se vám k doktorovi chce poslední dobou čím dál tím méně? Nejnovější výzkumy totiž ukazují, že onemocnět covid-19 můžete i přesto, že jste očkovaní. Návštěva lékaře a především sdílení prostoru s nemocnými lidmi tak může být pro všechny z nás velmi riziková.

A co takhle, kdybyste do ordinace vůbec nemuseli? Většinu podzimních viróz, nachlazení a jiných známých onemocnění lze totiž často konzultovat s doktorem i na dálku. Ptáte se jak? Pomocí jednoduché aplikace, kterých se objevuje čím dál tím více. Některé jsou placené, jiné seženete i zdarma.

A život je snazší

Ať už vyberete jakoukoliv z dostupných aplikací, můžete si být jisti, že vám to skutečně zjednoduší život a ušetří čas. Na doktory se můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, které se týkají vašeho zdraví, můžete připojovat soubory, jako například snímky z rentgenu nebo lékařské zprávy. Konzultovat přitom můžete jak fyzické, tak duševní zdraví.

Skuteční odborníci

Většina lidí, kteří pociťují příznaky určité choroby, se nejdříve podívá na internet a snaží se dohledat si informace na vlastní pěst. Internet je ale čím dál tím plnější velkého množství dezinformací a skutečně hodnotnou informaci aby člověk pohledal. V prověřených aplikacích konzultují pouze lékaři, kteří jsou členy České lékařské komory nebo České stomatologické komory a další diplomovaní specialisté z ostatních oborů.

Bezpečné prostředí

Nemusíte se bát, že vaše důvěrné informace uniknou a bude s nimi naloženo proti vaší vůli. Přístup k informacím mají pouze lékaři, kteří s vámi problém konzultují, a dále zdravotnická zařízení, do kterých se přes aplikaci objednáváte. Celá konzultace navíc probíhá šifrovaně, aby ji nikdo nemohl zneužít. A je jedno, jestli s lékařem komunikujete prostřednictvím chatu nebo videohovoru.

Co aplikace nabízejí

Především okamžitou a profesionální konzultaci, na kterou byste za jiných okolností museli čekat v přeplněných čekárnách. Služba je navíc dostupná nepřetržitě, takže dostanete odpověď i v sedm hodin večer na Štědrý den. Celá komunikace je jen mezi vámi a lékařem a nabízí velmi diskrétní prostředí.

Řešení konkrétního problému

Aplikací většinou provádí virtuální sestra. Na základě jednoduchých otázek se dostanete až k problému, který vás trápí. Sestra od vás shromáždí veškeré potřebné informace a pomůže vám nejlépe formulovat váš skutečný problém. Snadno připojíte i všechny související lékařské zprávy a během několika málo hodin dostanete vyjádření od lékaře. Praktický lékař většinou odpoví ještě ten den, specialista vás kontaktuje do týdne.

Vysvětlení lékařských zpráv

Máte-li problém s lékařskou zprávou, kterou jste obdrželi nedávno od vašeho ošetřujícího lékaře, nebo jste se vrátili z nemocnice po operaci, v prostředí aplikace můžete konzultovat vše, čemu nerozumíte.

Objednání na vyšetření

Není ani problém svěřit virtuální sestře žádost o objednání ke specialistovi. Vše zařídí a obvolá za vás a objedná vás na termín dle vašich preferencí a co nejblíže místu vašeho bydliště. Dále jsme psali: Nepravidelná bolestivá menstruace je signálem, že s tělem není něco v pořádku. Důvodů může být hned několik.

Zdroj: mindinventory.comulekare.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu