Buďte i doma hvězdou italské kuchyně. Připravte si chutné těsto na pizzu s minimem úsilí

Ostatní 27. srpna 2020 | 14:08 — Klára Sanders
Pizzu milují děti i dospělí, ale připravit správné těsto není vůbec snadné. Pokud už máte svůj osvědčený recept, máte vyhráno. Pokud ale stále hledáte ten správný, máme pro vás zajímavé vylepšení, které vám zajistí chutné těsto s minimem úsilí.
Dalších 5 fotografií v galerii
Připravte si doma chutné těsto na pizzu s minimem úsilí / Jumpstory

Receptů, jak si doma připravit těsto na pizzu, existuje celá škála. Některé recepty vyžadují dlouhou přípravu, jiné jsou rychlé, ale výsledkem je obvykle tvrdá podešev, která se nedá ukousnout. Kynuté těsto promění zase občas pizzu v jakýsi slaný koláč. Přitom existuje jednoduché řešení.

Řešením je jednoduché těsto

Základem pro výrobu opravdu dobré pizzy je těsto, které je samo o sobě snadné na přípravu. Původní recept předpokládá smíchání 250 gramů mouky s 1,5 dcl vody, šesti lžícemi olivového nebo jiného rostlinného oleje. Počítá se s přidáním trošky soli a zhruba půlky sáčku prášku do pečiva. Těsto se dobře promíchá a na vysypaný plech či do vysypané formy se rozmačká a roztáhne, aby nebylo příliš vysoké. Na nějse klade to, co máte rádi, takže záleží na vás, jakou pizzu si připravujete. Potíž je, že se snadno stane, že se těsto vysuší a stane se obtížně konzumovatelné.

Zkuste použít celozrnnou mouku

Fígl, který je opravdu funkční, a přitom zcela jednoduchý, spočívá v použití celozrnné mouky. Můžete použít špaldu, případně i jiné druhy. Výsledkem je mnohem křehčí těsto, které se krásně láme, a přitom povyšuje pizzu na mnohem zdravější produkt.

Vyšší obsah vlákniny způsobuje, že se sacharidy mnohem pomaleji vstřebávají. Navíc dochází k úpravě trávení a mnohem vyšší je i obsah minerálních látek.

Tipy na přípravu

Chcete-li stejně jednoduše pokračovat i s pokrytím pizzy, doporučujeme jednoduchý recept, kdy povrch pizzy potřete rajským protlakem. Navrch dáte šunku nebo slaninu. Rozložíte rajčata na drobná kolečka a také cukety. Posypete provensálským nebo jiným kořením, které vám chutná. Nakonec rozložíte na povrch plátkový sýr a dáte péct do velmi rozpálené trouby. Při teplotě 250 stupňů Celsia pečete asi 15 až 20 minut. Do půl hodiny tak máte kompletní jídlo. Psali jsme také: Vyhněte se zavařování aneb nakládané okurky jinak

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Adam Mišík na někoho působí odtažitě, ve skutečnosti je ale bezprostřední a nesmírně přívětivý

Nejlepší dárky ke Dni otců 2025

Recept na velikonočního beránka, který je krásně vláčný...

Plánujete malovat kraslice nebo barvit vařená vajíčka? S...

Jak ochránit meruňky proti mrazům? Přichází prudké...

Nejzdravější káva je filtrovaná, shodují se studie. Může...

Peugeot slaví 130 let závodění. Fascinující výstava...

Zavřít reklamu