Peníze i lásku si zkuste přičarovat svíčkami

Ostatní 12. ledna 2021 | 14:46 — Marcela Plachá
K dlouhým zimním večerům patří nejen hraní stolních her, ale také čarování. Zejména při svíčkách. Hořící plamen má své magické kouzlo. Dotýká se našeho nitra, spojuje nás s našimi kořeny.
Další 3 fotografie v galerii
Svíčky mají magickou moc / Pixabay

Svíčky jsou odpradávna nepostradatelnou součástí magie. Zastupují všechny živly. Svíčka sama nezapálená představuje živel Země, při hoření představuje živel Ohně, jakmile začne vosk tát, zastupuje živel Vody a vycházející dým představuje živel Vzduchu. Svíčky svým teplem a světlem navozují stavy klidu, míru, harmonie, lásky a ochrany.

Magie zapalování svící účinkuje za pomoci všech živlů a barev. Jednotlivé barvy jsou spojeny s určitými druhy magických sil. Svíčky přijímají osobní sílu a zatímco hoří, uvolňují svou energii.

Černá svíce

Pohlcuje a očišťuje. V magii se černou barvou většinou vyjadřuje vnější svět. Černá svíčka se zapaluje pro pozitivní cíle, jako je vyhnání zla, vyléčení nemocí, zlozvyků apod. Rituály s černou svící jsou také určeny k odpuzení negativního vlivu určité osoby.

Bílá svíce

Je neutrální, vhodná pro všechny účely. Je spojena s Měsícem. Bílou svíčku zapalujeme zejména při ochranných a očistných kouzlech.

Červená svíce

Se používá v rituálech lásky, vášně, síly, energie, odvahy. Červenou svíčku zapalujeme, chceme-li zvýšit fyzickou sílu. Jako barva krve je spojována se životem i smrtí.

Žlutá svíce

Magicky funguje nejlépe v záležitostech spojených s moudrostí, věděním, radostí, smíchem a pamětí. Žlutou svíčku zapalujeme, když chceme zlepšit svou představivost, naše studijní schopnosti, sebedůvěru a výmluvnost.

Modrá svíce

Se používá v rituálech zdraví, ochrany, inspirace, zklidnění, míru, uvolnění, léčení a klidu. Modré svíčky zapalujeme zejména pro pevné zdraví, klidný spánek nebo k probuzení duchovního vědomí.

Zelená svíce

Působí magicky v rituálech peněz, hojnosti, prosperity, plodnosti a naděje. Zelenou svíčku zapalujeme k získání a udržení peněz i při hledání zaměstnání.

Oranžová svíce

Působí v rituálech zdraví, elánu, přitažlivosti, úspěchu a štěstí. Oranžovou svíci zapalujeme při hledání ztracených předmětů, protože je v ní magnetismus a přitažlivost.

Historie

Svíčka je jedním z nejstarších světelných zdrojů, který je využíván již od pravěku – nejstarší kamenná miska na ztuhlý tuk, nalezená ve Francii, pochází z doby před 17 000 lety a svíčky znaly i starověké kultury Předního východu a Mezopotámie. V Římě byla lojová svíčka již běžným artiklem ve 3. století před n.l.. Už staří Egypťané vyráběli svíčky z včelího vosku. Číňané zase objevili způsob, jak svíčky tvořit z velrybího tuku (tento objev se datuje do let 221-206 před naším letopočtem). Podobně také severoameričtí indiáni vyráběli svíce z oleje ryb. V Indii se našly chrámové svíčky, vyrobené z vosku z uvařené skořice. Na noc je ale nutné svíce sfouknout a světla zhasnout. Proč rozhodně v noci nesvítit, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu