Podpořte růst řas. Než koupíte drahá séra, vyzkoušejte domácí recepty

Krása 26. března 2021 | 09:52 — Klára Sanders
Jsou mezi námi ženy, které mají takové štěstí, že mají dlouhé a krásné řasy od přírody. Většina z nás, ale takové štěstí nemá, a tak zkouší různé řasenky, séra a další triky, jak takových řas docílit. I my vám přinášíme několik tipů, jak růst řas podpořit.
Další 4 fotografie v galerii
Ženy využívají řasy především ke zvýraznění očí / Pixabay

Řasy brání naše oči před polétavým prachem, pískem a mechanickými nečistotami obecně. Ženy je ale využívají především ke zvýraznění očí a tím pádem platí, že čím delší a hustší řasy, tím lépe. 

Jestli jsou vaše řasy velmi slabé a řídké, tak ani sebelepší řasenka je nezachrání. To stejné platí i u kosmetického prodlužování technikou lepení řasa na řasu. Slabé řasy nesnesou takovou zátěž a po měsících jejich těžké námahy byste je měla v nejlepším případě sundat a dát jim oddych.

Bohužel, počítejte s tím, že budou vypadat mnohonásobně hůř než před začátkem prodlužování. Místo toho, abyste je neustále trápila a dusila umělým prodlužováním, zkuste nejprve pár tipů, jak přírodní cestou dosáhnout hustších a delších řas.

Dopřejte řasám správné odlíčení i odpočinek

Řasy každodenně dobrovolně zatěžujeme vrstvami maskary, která jim ubírá na kvalitě. Vystavujeme je slunci, zimě či špatnému životnímu prostředí. Nikdy nezapomínejte své řasy dobře odlíčit. Při odstraňování řasenky na nic nespěchejte, postupujte pomalu a nejlépe používejte olejovité přípravky přímo určené na odličování očí.

Doma nebo ve volných chvílích dopřejte řasám odlehčení a neličte je vůbec nebo pouze průhlednou výživnou řasenkou. 

Vnitřní výživa udělá své

To, co jíte a jaký máte životní styl, se vždy odrazí i na vašem vzhledu. Pro silné řasy je nezbytné, abyste měla dostatečný přísun proteinů. Podle lékařů jsou vhodná semínka, protože jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů, obzvláště A, D, E. Dále celozrnné pečivo, slunečnicový a olivový olej. Ty obsahují nenasycené tuky, které přispívají k tvorbě keratinu.

Právě z něj se z 90 procent skládají vlasy, řasy i nehty. Jezte také více luštěnin, ořechů, vajec, ryb a samozřejmě je nutné pamatovat na čerstvé ovoce a zeleninu. Růst řas také pozitivně ovlivňuje vitamin H, známý jako biotin, který se řadí do skupiny vitaminů B. Působí léčivě na kožní léze a udržuje tak zdravou pokožku a s ní i řasy a vlasy. Přijímat ho můžete buďto prostřednictvím kapslí nebo opět ze stravy. Nejvíce se ho nachází v játrech, droždí, houbách a vaječných žloutcích.

Vnější výživa

Vyživovat své řasy můžete i z venku. Vyzkoušet můžete i různá séra, která se prodávají v drogeriích, parfumériích či lékárnách. Počítejte však s vyšší cenou těchto přípravků, které se pohybují od několik set korun výš. Existují však i další osvědčené metody, jak své řasy nadopovat, a přitom vás to nebude tolik stát.

Olejíčky

Zkuste ricinový nebo panenský olivový olej, který vetřete po odlíčení do řas. Při večerním ošetření pleti můžete také vetřít až ke špičkám řas krém, sérum nebo emulzi. Dejte si však pozor, aby přípravek nevnikl do oka.

Kokosové mléko

Díky kokosovému mléku budou vaše řasy nádherné i bez toho, abyste použili řasenku. Budou mít sytější barvu a budou i zdravě lesklé. Stačí si koupit plechovku kokosového mléka, kterou po otevření dobře rozmíchejte a namočíte tam vatové tampony. Ty si pak přiložíte na oči a necháte takto působit alespoň 10 minut.

Zelený čaj

Pokud si přikládáte na oteklá víčka sáčky zeleného čaje, tak tím vlastně pomáháte i řasám. Pro řasy je to velmi silná pomoc, která podporuje jejich růst a zejména jsou díky němu výrazně hustší. Stačí si jednoduše nechat nejprve vyluhovat čaj, sáček pak vytáhnout a nechat ochladit na pokojovou teplotu. Mezitím si vypijte čaj. Potom si sáčky přiložte na oči a můžete čekat na výsledek. 

Masáž víček

Jde o velmi jednoduchý trik, který stimuluje růst řas. Musíte ho však používat každý den, aby byl opravdu účinný. Jemně masírujte vaše oční víčko a zaměřte se zejména na linii u řas. Dělejte pomalé krouživé pohyby, které zároveň nenaruší jemnou pokožku. Můžete k tomu použít i olivový olej, který zlepší celkový výsledek. Psali jsme také: Správný peeling dokáže s vaší pletí téměř zázraky. Vyberte si ten pravý pro vás

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu