Přírodní cesta k podpoře růstu řas a obočí. Ricinový olej a vitamín E jsou největšími pomocníky

Krása 01. července 2022 | 15:16 — Pavla Krejčí
Trápí vás vzhled vašich řas nebo obočí? Mnoho žen se potýká s tenkým obočím či krátkými řasami, kterým kolikrát nepomůže ani prodlužující řasenka. Není však třeba zoufat. Existují jednoduché tipy, jak změn docílit přírodní cestou.
Podpořte růst řas přírodní cestou / Pixabay

Ricinový olej

Přestože vědci neprokázali zaručené výsledky při aplikaci ricinového oleje, mnoho žen zaznamenalo pozitivní změny. Dermatoložka Ava Shamban však říká, že „jeho neoficiální sílu a zdatnost nelze popřít." Ricinový olej vyniká hydratačními a antioxidačními schopnostmi, díky kterým dokáže udržet řasy vyživené a zdravé. 

„Je super hydratační, takže řasy nekřehnou, nevysušují se ani se nelámou, což se stává, jak stárneme," pokračuje Shamban. 

Ricinový olej obsahuje kyselinu ricinolejovou, což je mastná kyselina, která má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Olej také obsahuje vitamín E, který může pomoct chránit řasy nebo obočí před vnějšími agresory. 

Olej stačí nanést suchým kartáčkem na kořínky řas nebo obočí. Můžete řasy i pročesat. 

Olej s vitamínem E

Vitamín E nabízí spoustou výhod pro vlasy a není tomu jinak ani u řas nebo obočí. Studie zjistila, že účastníci s alopecií po užívání doplňků obsahujících vitamin E zaznamenali růst vlasů. Zásadní vliv patrně měly antioxidační vlastnosti vitaminu. Olej můžete aplikovat lokálně nebo jej konzumovat v potravinách, které ho obsahují – ořechy, avokádo, listová zelenina,…

Biotin a omega 3 mastné kyseliny

Podle Andrey Starr, odbornice na řasy a zakladatelky Eyestarr Lash and Brow Boutique, prý neuškodí užívat biotinové doplňky. Biotin posiluje a chrání řasy i obočí. Dokonce může pomoci v boji proti jejich vypadávání díky protizánětlivým vlastnostem. 

Podobně fungují i omega 3 mastné kyseliny. Pokud budete konzumovat potraviny bohaté na omega 3 mastné kyseliny, např. lososa, ořechy a semínka, podpoříte díky tomu hydrataci a předejdete zánětu. 

Hydratujte pomocí aloe vera

Řasy i obočí potřebují hydrataci, aby se zamezilo jejich lámání nebo vypadávání. Díky použití gelu z aloe vera je zklidníte, zhydradujete a podpoříte tvorbu kolagenu.

Správná péče o řasy

Přírodní růst řas můžete ovlivnit správnou péčí. Jestliže používáte špatné odličovací produkty nebo se odličujete nešetrně, řasy se mohou oslabit a lámat. Oční okolí nedřete, naopak jemně odličte, nejlépe pomocí odličovací pěny, která je k pleti i řasám šetrná. Psali jsme také: Kryoterapie je jedním z účinných způsobů, jak si co nejdéle zachovat mladistvý obličej

Autorský článek, další zdroj: byrdie.com, mindbodygreen.com 

Témata: řasy, obočí, růst, tipy
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu