Poznejte, zda je s vámi partner šťastný. Odhalit vám to pomůže způsob komunikace, nálada i jiná znamení

Vztahy 24. dubna 2022 | 09:41 — Pavla Krejčí
Máte pocit, že je váš partner odtažitější a už to není, co to bývalo? Je normální, že čas od času něco neklape a dochází k hádkám. Jak ale poznat, že váš vztah spěje ke konci? Existuje několik příznaků, podle kterých zjistíte, zda je s vámi ve vztahu partner nešťastný.
Zda je s vámi partner šťastný pomůže odhalit několik skrytých znamení / Depositphotos

1. Nedostatek komunikace

Pokud jste se se svou polovičkou vedli živé rozhovory a najednou ochably na bod mrazu, zbystřete. Odmítavý přístup, odsekávání, sarkasmus nebo malá míra angažovanosti jsou jasnými příznaky, že je něco špatně. Pokud mluvíte s někým, s kým jste ve vztahu, nemělo by být pochyb o tom, že s vámi chce mluvit také.

Nicméně Lori Salkinová, seznamovací koučka, říká, že pokud komunikace selže, není třeba ihned dělat závěry. Na komunikaci se dá pracovat a její nedostatek nutně nemusí  vést ihned k rozchodu.

2. Vymlouvá se 

Nic se neděje. Všechno je v pořádku. Proč by se mělo něco dít? Pokud tohle váš partner neustále opakuje, demonstruje tím, že něco v pořádku určitě není.  Místo toho, aby čelil skutečnému problému a vážně si s vámi promluvil, hledá únikové cestičky, vymlouvá se a odsouvá nevyhnutelné. 

3. Časté změny nálad

Jestliže u partnera pozorujete výkyvy nálad, může to znamenat, že se cítí frustrovaný, a tedy nešťastný. Ve vaší přítomnosti bývá zamlklý a bez elánu, avšak v jiném prostředí najednou ožije a je plný temperamentu. 

4. Pořád to stejné dokola

Pro každý vztah je určitá míra hádek dobrá. Pokud se však bezvýsledně hašteříte na stejné téma, naznačuje to pravý opak. Místo toho, aby partner řešil jádro problému, raději opakuje stejnou diskuzi, při které uvolňuje zadržovanou frustraci.

5. Tráví více času s přáteli

Jakkoli je váš vztah pevný, je důležité, aby každý trávil odděleně čas se svými přáteli. Pokud ale máte pocit, že dává přednost přátelům před chvílemi strávenými s vámi, může to být problém. 

6. Ztráta intimity

Fyzická blízkost je pro zdravý a úspěšný vztah důležitým faktorem. Pokud cítíte, že zájem partnera opadl, nedokáže vám poskytnou něhu ani oporu nebo se často vymlouvá na únavu, může takové chování naznačovat emocionální vzdálení.

7. Změna na seznamu priorit

Je naprosto normální, že se věci ve vztahu mění. To však neznamená, že byste se měli cítit méně důležití. Pokud máte pocit, že partner přestal vyvíjet jakékoli úsilí plánovat společný čas, možná začíná ztrácet zájem o vztah. Psali jsme také: Růžový úplněk ve znamení jarní harmonie, nových začátků. Dopřejte si relaxaci a detox.

Zdroje: insider.com, oprahdaily.com, svetzeny.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu