Kterou vůní u muže zabodujete? Vanilka, jasmín a jiné květiny hravě vzbudí touhu

Krása 10. května 2022 | 08:40 — Pavla Krejčí
Vůně nás charakterizuje a mnohdy hraje silnou roli v tom, jak působíme na ostatní. Napadlo vás někdy, že určité vůně mohou vyvolávat u mužů líbivé pocity? Pojďte zjistit, kterými nejvíce zapůsobíte!
Další 4 fotografie v galerii
Květinové vůně mají často afrodiziakální účinky. / Pixabay

Už jste také, dámy, slyšely někdy větu: „Voníš dobře.“? Možná ano, možné ne. Faktem je, že některé vůně mohou na muže působit dokonce afrodiziakálně. Podle vědců mnoho vůní vyvolává sexuální vzrušení. Doporučuje se, že by se měl za každé situace nosit parfém. Které přísady ve voňavkách tedy vyvolávají zájem a stimulují vzrušení?

1. Vanilka

Vanilka je extrémně oblíbená vůně, a to z dobrého důvodu. Je hravá, sladká a smyslná. Tato přívětivá vůně má euforický účinek, který vyvolává smyslnou náladu. Možná proto se dlouho věřilo, že vanilka je přírodní afrodiziakum. Už v roce 1700 lékaři vanilku doporučovali mužům k zajištění potence. 

2. Levandule

Levandule je silně aromantická, na její vůni jen tak nezapomenete. Je známá pro své uklidňující účinky, pomáhá při snižování úzkosti a stresu.  Navozuje stav relaxace, který je velkou součástí potěšení. Díky ní se budete cítit pohodlně a sebevědomě. Studie dokázala, že levandule zvyšuje sexuální touhu. 

3. Santalové dřevo

Tato dřevitá a štiplavá vůně původně pochází z Orientu a je častou přísadou v parfémech. Říká se, že ti, kdo voní po santalovém dřevu, mají zvýšenou touhu a rozvernější náladu. Studie z roku 2020 potvrzuje afrodiziakální vlastnosti santalového dřeva. V minulosti se pravidelně používalo k léčbě impotence a zmírnění úzkosti. 

4. Jasmín

Hinduistické a muslimské tradice považují jasmín za „parfém lásky“. Tato vůně je totiž údajně jedno z nejsilnější afrodiziak. Vůně jasmínu je sladká, jemná a květinová. Prokazatelně zvyšuje bdělost a zlepšuje náladu, což může zvýšit sexuální touhu. 

5. Ylang Ylang

Ylang Ylang je jedna z nejznámějších rostlinek, které působí afrodiziakálně. Vdechování této vůně totiž vede k pocitům euforie.  

6. Bergamot

Bergamot zvyšuje množství aminokyselin v mozku, ty způsobují zvýšenou hladinou hormonů, což vede ke zvýšenému libidu. Toto citrusové ovoce pochází s italské Kalábrie, a ta je sama o sobě považována za romantické místo!

7. Dýně

Ano, přesně tak! Dýně má pikantní aroma a podle studie z roku 2014 u mužů vzbuzuje erotickou odezvu. Ještě větší účinky má prý vůně dýňového koláče, v němž se nachází vanilka a skořice, další vůně s afrodiziakálními vlastnostmi. 

8. Skořice

Skořice má pikantní a nezapomenutelnou vůni. Nabízí mnoho pověstných výhod - zlepšuje náladu a snižuje hladinu cukru v krvi. Je také známo, že skořice podporuje průtok krve do mužských a ženských pohlavních orgánů, což napomáhá vzrušení.  

9. Šafrán

Šafrán je energizující afrodiziakum, které se v Indii a na Blízkém východě často používá ke zvýšení sexuálního napětí. Studie z roku 2013 potvrdila jeho afrodiziakální vlastnosti. Vůně šafránu má kořeněný podtón a olej získaný z jeho květů má vliv na léčbu deprese.

10. Pomeranč

O pomeranči se říká, že probouzí smysly. Studie zabývající se reakcemi mužů na určitě vůně prokázala, že pomerančová vůně vzrušila 20 % mužů. Psali jsme také: Správně očistit, ošetřit a zvlhčit. To je tajemství krásné pleti Egypťanů, které znala už královna Kleopatra

Zdroje: cosmopolitan.com, byrdie.com, yourtango.com, wicked-good.co 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu