Geniální triky, jak schovat telefon a jiné cennosti u vody před zloději

Ostatní 14. srpna 2023 | 08:53 — Zuzana Procházková
Léto je v plném proudu a vy se jistě nemůžete dočkat, až se půjdete znovu vykoupat, ať už na koupaliště, k rybníku nebo k moři. Víte však, jak u vody bezpečně schovat cennosti jako například telefon, peněženku nebo šperky? Prozradíme vám několik geniálních fíglů, díky kterým zloději nebudou mít jedinou šanci.
Další 3 fotografie v galerii
U vody je potřeba mobilní telefon i jiné cennosti dobře schovat / Depositphotos

Spousta lidí hned po příchodu k vodě řeší to, kam si uschovat cenné věci. Pochopitelně na přírodních koupalištích nebo u moře není možnost uschovat si cennosti do skříňky. Kam tedy s nimi, aby vaše peněženka, mobil nebo jiné cennosti byly v bezpeční a nepoutaly pozornost zlodějů?

Dětská přesnídávka

Tento fígl je zejména pro rodiny s dětmi. Pakliže vaše děti jí tekuté přesnídávky v sáčku se šroubovacím víčkem, pak máte skvělý sejf. Stačí sáček vymýt, nechat vyschnout, rozstřihnout dno, kterým následně provlečete šňůrku, na kterou pověsíte například klíče od auta, klíče od ubytování nebo karty.

Obal od opalovacího krému

Skvělým sejfem vám bude také použitý a vymytý obal od opalovacího krému. Pochopitelně je potřeba mít takový, který má neprůhlednou láhev. Stačí seříznout zúžené hrdlo tak, aby šlo poté znovu nasadit. Do opalovacího krému pak můžete schovat vše, co potřebujete. Jakmile si všechny věci schováte, můžete ještě láhev vyplnit například papírem nebo vatou, aby zvuk nepřitahoval pozornost.

Dětská plínka

Jestliže máte miminko, pak máte doslova vyhráno. Dětská plínka je totiž jedním nejlepších sejfů na cennosti. Vezměte si proto navíc jednu či dvě čisté pleny a zabalte do nich cennosti, přičemž poté zabalte plenu jako by byla použitá. Spolehněte se na to, že nikdo nebude chtít použitou plenu otevírat.

Stará osuška

Dalším tipem, zejména pokud máte čas a chuť, je výroba vlastního sejfu ze staré osušky. Nebudete muset nic šít, můžete použít tavnou pistoli. Hotové to budete mít doslova během chvilky. A jak na to? Delší stranu zahněte a udělejte kapsy potřebné velikosti. Měly by být na rubu, který bude ležet na zemi. Zhruba ve třetině osušku přehněte a udělejte záhyb o něco větší než polštář. Vzniklé kapsy pak použijte jako sejf.

Záložka na knihy

Knihy můžete také využít k úschově cenných věcí, kterými jsou karty nebo bankovky. Jednoduše mezi stránky vložte přeložené peníze, dále bankovní karty a můžete si být jisti, že zloději po knize nepůjdou. Tento fígl se mi velmi osvědčil, protože k vodě bez knížky nejdu a peníze jsou tak zcela v bezpečí. Dále čtěte: Proč si dopřát během léta meloun každý den: podporuje imunitu, bojuje proti zánětům a zlepšuje trávení.

Autorský článek, další zdroj: plymouthrock.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Bouřky mohou být nebezpečné. Proč byste měli vynechat sprchování a mytí nádobí během bouřky?

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu