Jak se vyznat v nabídce Fiatů 500?

Externí článek 18. září 2023 | 17:07 — René Černý
Fiat 500 je jedním z nejoblíbenějších automobilů v historii italské automobilky Fiat. Tento stylový kompaktní automobil se poprvé objevil na trhu v roce 1957 a rychle se stal ikonou. Jaká je další historie vozu a jak se zorientovat v pestrém sortimentu a vybrat si ten správný Fiat 500 právě pro vás? Ctěte dál.
Díky jednoduchému designu a nízké ceně byl oblíbený po celém světě / Fiat

Historie vozů Fiat 500

Fiat 500, známý také jako "Cinquecento," byl navržen jako malý a cenově dostupný automobil do města. Jeho jednoduchý a elegantní design si okamžitě získal srdce řidičů nejen v Itálii, ale po celém světě. Od svého debutu v padesátých letech byl Fiat 500 samozřejmě mnohokrát aktualizován a modernizován, což vedlo k různým generacím a variantám tohoto automobilu.

Původní Fiat 500 (1957 až 1975)

Tato verze je často nazývána "Fiat 500 Nuova" a má kultovní status. Malý hatchback s motorem umístěným vzadu si rychle získal své příznivce. Díky jednoduchému designu a nízké ceně byl oblíbený po celém světě.

Návrat legendy: Nový Fiat 500 (2007 až 2019)

V roce 2007 Fiat představil novou verzi modelu 500, jehož karoserie vychází z původního modelu, ale je upravena dle současných standardů. Tato generace je známá pro retro vzhled a kvalitní interiér. Na trhu s ojetými vozy najdete hned několik karosářských verzí včetně původního hatchbacku či kabrioletu.

Je libo elektromobil? Nejnovější Fiat 500 od roku 2020 pohání elektromotory

Nejnovější generace Fiatu 500 sází na ekologii. V nabídce tak najdete už i kompletně elektrické vozy, které nabízejí ekologičtější alternativu k benzínovým a dieselovým modelům.

Typy karoserie Fiat 500

Současný Fiat 500 je k dispozici hned v několika různých karosářských verzích. To vám umožní vybrat si tu, která nejvíc vyhovuje vašim požadavkům a preferencím.

Hatchback

Klasický hatchback je ideální pro městskou jízdu a nabízí dostatek místa pro cestující a zavazadla. Základ je vyráběný s hybridním motorem o výkonu 51 kW, ale v nabídce jsou i moderní elektromobily s výkonem 88 kW

Kabriolet

Cabrio verze Fiatu 500 je ideální pro ty, kteří si chtějí užít svěží vzduch a slunce během jízdy. Cabrio se vyrábí se jak v několika hybridních variantách, tak čistě elektrické motorizaci.

Fiat 500X

Tato verze je vyšší a nabízí více místa uvnitř. Je ideální pro všechny ty, kteří potřebují více prostoru, ale nechtějí se vzdát stylového vzhledu Fiatu 500. Pohání ho benzinový motor s výkonem 96 kW.

Fiat 500L

Fiat 500L je větší a nabízí více místa pro cestující i zavazadla. Je tak ideální volbou pro rodiny s dětmi.

Nabídka Fiatu 500 je pestrá a umožňuje zákazníkům vybrat si automobil, který nejlépe vyhovuje jejich potřebám a preferencím. U každé verze Fiat 500 si navíc můžete vybrat hned z několika stupňů výbavy. Tak po kterém voze sáhnete?

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu