Podpořte dětskou imunitu. Připravte doma zdravé zázvorové bonbony

Děti 26. října 2020 | 08:39 — Klára Sanders
S blížícím se zimním obdobím je dobré podpořit jak naši, tak i dětskou imunitu. Dostat do dětí vitaminy v podobě prášku je často nadlidský úkol. Proto pro vás máme tip, jak si doma vyrobit zdravé zázvorové bonbony, které si vaše děti zamilují.
Další 3 fotografie v galerii
Zdravé zázvorové bonbony jsou skvělý způsob, jak dětem posílit imunitu / Depositphotos

Kořen zázvoru lékařského je považován za jednu z nejoblíbenějších rostlin podzimu a zimy. Mnoho dospělých si z něj vaří v zimním období léčivý čaj pro podporu imunity, ale léčí s ním rovněž už rozběhlé nachlazení a chřipky. Děti se však někdy naší snaze o podporu jejich zdraví postaví a tento aromatický a chuťově výrazný čaj odmítají. Možná právě kvůli jeho někdy až ostré chuti, možná proto, že jim dokola opakujeme, že je to „zdravé“.

Přitom má tolik úžasných schopností. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, pomáhá při rýmě a chřipce, stimuluje krevní oběh, takže dokonale zahřeje organismus. Při konzumaci většího množství může způsobit pálení žáhy a bušení srdce, ale v malém množství je zcela neškodný i pro děti.

Zázvorové bonbony

Léčivé a zároveň lahodné zázvorové bonbony budou vašim dětem chutnat, takže je do nich dostanete bez problémů. Pomohou jak při nachlazení, chřipce a kašli, tak skvěle zafungují i jako prevence. Připravit je můžete z mletého sušeného zázvoru i z čerstvého.

Co budete potřebovat:

  • půl hrníčku vody
  • 1 hrníček cukru (lepší je třtinový)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • šťáva z poloviny citronu
  • špetka mletého hřebíčku
  • 2 lžičky medu
  • moučkový cukr na obalení

V kastrůlku smíchejte vodu, cukr, citronovou šťávu, hřebíček a zázvor. Přiveďte k varu a nechte probublávat něco málo přes čtvrt hodiny. Občas promíchejte. Jakmile směs získá tmavě hnědou barvu a zhoustne, zkuste trochu směsi lžičkou kápnout do vody. Pokud se směs nerozteče, ale zůstane tuhá, přidejte do kastrůlku med a odstavte ze sporáku.

Připravte si plech s pečicím papírem a lžičkou kapejte budoucí bonbony jeden vedle druhého. Nechte dvě hodiny ztuhnout a poté obalte v moučkovém cukru, aby se vám v dóze nelepily k sobě. Psali jsme také: Tvaroh je výtečná potravina. Zbaví vás tuku, horečky, bolesti i zánětu

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Záplavy a povodně ve světě: Přinesly kromě vody i krokodýly či hady plující v ulicích měst

Je vaším snem zažít pulsující atmosféru nejslavnějšího...

Chtěli byste vědět, jaká zima nás letos čeká? Sledujte...

5 chyb při výběru AKU nářadí, kterým se musíte vyhnout

Jak vytvořit dokonalou zahradní oázu: Tipy a triky

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Zavřít reklamu