Vytrhejte si perfektně obočí pomocí nitě. Zní to neuvěřitelně, ale funguje to

Krása 29. srpna 2020 | 09:17 — Klára Sanders
Ůprava obočí pomocí nitě je technika, která vás možná překvapí a zaskočí, ale musíte ji zkusit. Je to snadnější a rychlejší než se zdá a výsledkem je dokonalé obočí.
Dalších 5 fotografií v galerii
Upravte si obočí v pohodlí domova nití / Depositphotos

Potřebujete si upravit obočí a pinzeta nikde? Nevadí, pokud máte doma nit, máte vyhráno. Tento trik si zamilujete a už nikdy nebudete pinzetu potřebovat, protože vaše obočí bude jednoduše dokonalé jen za pomoci nitě.

Tvar obočí definuje celou tvář. Proto je potřeba se o něj dobře starat a pravidelně jej vytrhávat. Úprava obočí se dá udělat klasicky pinzetou nebo pomocí vosku. Ale existuje ještě jedna metoda, a to pomocí nitě. Tato technika pochází z Indie, ale postupně si oblibu získává i v západních zemích. Vyzkoušejte si tuto metodu doma, stačí pár tréninků a budete profíci. Jediné, co si musíte sehnat, je bavlněná nit.

Technika nejen na obočí

Velkou výhodou této techniky je, že jediným pohybem zvládnete vytrhnout hned několik chloupků naráz. Díky tomu dosáhnete ostřejší a rovnější linie obočí. Nití si však můžete odstranit nejen chloupky z obočí, ale také z celého obličeje. Tato technika je rovněž vhodná i pro velmi citlivou kůži, protože u ní není zapotřebí žádných chemických přísad. Navíc je méně bolestivá než při trhání obočí pinzetou.

Jak na to

Připravte si silné bavlněné vlákno. Nit si ustřihněte asi půl metru dlouhou a konce svažte dohromady. Tím vám vznikne kruh, který si vezmete mezi obě dlaně. Nitku několikrát překřižte a volné konce si přesuňte mezi palec a ukazováček na obou rukách. Jakmile roztáhnete prsty na jedné ruce, překřížené místo se pohne směrem k druhé ruce. A to je právě to místo, kterým budete chloupky trhat. Obočí si přejeďte vazelinou nebo krémem, abyste si definovali jeho tvar. Chloupky chytněte do smyčky, kterou jste vytvořili. Když budou chloupky uvnitř, zatáhněte a vytrhněte je. Pokud máte ruce příliš daleko od sebe, anebo naopak příliš blízko u sebe, ustřihněte si novou nit a začněte znovu. Nic nejde hned napoprvé. Proto se připravte, že dost možná budete potřebovat pár tréninků, než z vás budou profíci v trhání obočí nití. 

Tipy před depilací

Ještě než přistoupíte k depilaci chloupků, připravte na ni svou pokožku. Omyjte si obličej teplou vodou. Můžete si také namočit malý ručník do teplé vody a na pár minut si ho přiložit na obličej. Díky tomu se vám otevřou póry a chloupky půjdou vytrhávat snadněji.
Nezapomeňte obočí potřít troškou krému. Chloupky se vám budou lépe chytat. A myslete samozřejmě na konečnou úpravu obočí. Psali jsme také: Správný make-up dokáže s obličejem divy aneb jak vypadat o pár let mladší

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu