V roce Kovového Buvola nás čekají hádky i hodně deště

Ostatní 06. února 2021 | 17:26 — Marcela Plachá
V únoru začíná asijský nový rok. Prozradíme, na co si dát pozor, které jsou šťastné dny a v jaké části domu raději nic nepodnikat.
Další 3 fotografie v galerii
Západní i východní astrologie má složité zákonitosti / Depositphotos

Jaro je obdobím, kdy se vše probouzí. Je začátkem nového. Pohané slavili nový rok vždy až při jarní rovnodennosti. Podobně i v Asii určuje začátek nového roku Slunce a Měsíc. Letos začíná čínský solární rok 3. února 2021 a pak 12. února 2021 začíná asijský lunární rok - rok „Kovového Buvola“.

Zejména první polovina roku bude hodně vlhká, deštivá a bude potřeba i organismus hlídat před vlhkostí, tedy vysušovat slezinu např. pomocí slzovky a stejně tak bude třeba více hlídat plíce před vlhkostí (zatímco v loňské roce plíce spíše trpěly suchem). Jaro by mělo být nejen deštivé, ale také velmi větrné. To může vytvářet neklid, zahlenění, revmatické potíže apod. Pomohou hlavně byliny, které vylučují vítr, jako je i květ chryzantémy, máta, ledebouriela rozkladitá, zlateň indická, zlatice převislá. A také byliny, které podpoří játra se žlučníkem, např. pelyněk, jablečník, pampeliška...

Bude scházet vášeň a optimismus

Podle tradičních nauk je jeho základním obrazem spojení prvku kovu a země s vodou, ale ne ohněm, prvek ohně chybí, proto kov nemůže být změkčen. Oheň mimo jiné symbolizuje lásku a vášeň. Proto zůstane kov trochu chladný, stísněný a navíc země bez ohně a ve spojení s vodou a kovem je blátivá, těžká, hutná, lidé mohou být letargičtí, mít málo optimismu a chuti tvořit nové věci.

Podle Nora Synčáka bude v letošním roce oheň ukryt přímo v zemi. Proto je třeba tento oheň hledat. Jakmile ho ale objevíme, pomůže nám osvítit náš život. Pokud ho ale nenajdeme, bude pokračovat období temnoty. „Tento rok je rokem trpělivosti, vyčkávání, ale jinový kov není tak tvrdý, jako byl předchozí rok. Je to více jemné, ale také více o vypočítavosti, tajemstvích a skrytých věcech,“ uvádí Synčák.

Ujasnit si, co chceme

To, co se loni urodilo, je letos potřeba vyčistit, oddělit zrno od plev. Každý si bude muset ujasnit, co je v jeho životě hodnotné, co bude rozvíjet a čeho se naopak chce zbavit. Vytvořit si systém, pravidelné návyky.

Na úrovni emocí bude nutné udržet si to, co je hodnotné. Uchovávat, co je čisté a zbavovat se špinavého. Toto spadá do systému plic, které mají nadechovat čisté a vydechovat špinavé. Velmi silně se budou objevovat deprese, smutek, strach, zdrženlivost, potřeba izolace.

Pozor na výbuchy hněvu

„V loňském roce se narodilo něco nového. Nová energie dvanáctiletého cyklu. Letošní rok je pasivní. Je to energie, která má v sobě hodně chladné vody a pomalosti země. Rohy Buvola se tu projevují jako skrytá energie, cosi vnitřního, agrese, která spí, dokud ji neprobudíme. V tomto roce se tedy mohou dít i maniodepresivní symboly. Na jedné straně velká pasivita a na druhé straně výbuchy emocí, hněvu a zuřivosti, které ale budou mít krátké trvání. To symbolizuje i orgán jater,“ vysvětluje Noro Synčák.

Je třeba více tolerance

„Je to jinový rok, tedy vše se bude odehrávat pomaleji a klidněji. Stále se budeme muset harmonizovat, rozvíjet trpělivost, vnitřní klid, hledat pevné kořeny, střed, mít se o co opřít a dávat druhým možnost se opřít, je to o bezpečí a bezpečnosti. Patří sem stabilita, ochota pomáhat, ale bohužel lidé budou vznětliví a lehko se pohádají,“ zdůrazňuje s tím, že už v minulém roce se lidé dokázali rozejít s dlouhodobými přáteli či rodinnými příslušníky jen proto, že měli jiný názor. Je důležité být tolerantní, respektovat druhé, neopouštět je jen proto, že smýšlejí trochu jinak.

Šťastné dny

Tento rok není vhodný pro rušné akce, rychlé aktivity, velké projekty, investice. Naopak je třeba se držet více při zemi. Současně je rok „Kovového Buvola“ rokem přeměny a transformace. Příznivé okamžiky pro zahájení něčeho nového a úspěch jsou 27. února od 17:30, 7. duba od 8:30, 10. duba od 16:30 a 18. září od 14:30 hodin.

Vyhněte se jihovýchodu

Kdo se v tomto roce bude chtít vyhnout problémům a nebezpečí, měl by podle Feng Šuej do svého prostoru do jihovýchodní zóny umístit nějaký kovový prvek, např. kovovou zvonkohru. Je vhodné nespat v letošním roce v jihovýchodní části domu. Tento prostor je také zcela nevhodný pro jakékoli rekonstrukce a budování.

Pro lepší zdraví je dobré umístit kovový prvek také v severní části prostoru a v severní části obydlí se nezdržovat delší dobu.

Podle prognózy by měl být horký podzim a velmi studený prosinec... V roce 2022 nás údajně čeká velká změna, zásadní převrat energie a můžeme očekávat něco zcela nového. Pokud vás baví horoskopy, přečtěte si i o svém znamení dle západní astrologie. Erotický horoskop si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu