I praní spodního prádla má pravidla. Vyhněte se nejčastějším chybám, kterých se ženy často dopouštějí

Ostatní 06. září 2021 | 08:57 — Zuzana Procházková
Spodní prádlo a podprsenky z luxusních materiálů jako z krajky, hedvábí nebo saténu vyžaduje specifickou péči. V opačném případě může být krajková podprsenka po pár vypráních na vyhození. Poradíme vám proto, jak se o prádlo správně starat a čeho se vyvarovat.
Další 3 fotografie v galerii
Luxusní prádlo z krajky či hedvábí vyžaduje specifickou péči / Depositphotos

Jistě všechny toužíme po tom, aby nově zakoupená hedvábná podprsenka a kalhotky vypadaly jako nové co nejdéle. Máme dobrou zprávu, je to možné. Pokud se při praní prádla budete striktně držet doporučení na cedulkách, hedvábná podprsenka může vypadat luxusně i několik let.

Praní luxusního spodního prádla

Jestliže se váš prádelník pyšní spodním prádlem z hedvábí, saténu nebo krajky, tak zpozorněte. Tyto materiály jsou velmi náchylné na poničení v pračce při vyšších teplotách nebo například na rychlé zaprání.

Luxusní spodní prádlo tedy perte ideálně v ruce ve vlažné vodě. Zabere vám to pouze chvíli a budete se jistá, že se neponičí. Po vypraní jen lehce vymačkejte a nechte uschnout. Zde však velmi doporučuje, abyste hlavně podprsenky sušily vodorovně a košíčky správně rozložily. Poznámka nakonec, nikdy nedávejte spodní prádlo na topení.

Praní běžného spodního prádla

U praní běžného spodního prádla, nejčastěji tedy z bavlny, už pochopitelně nemusíte dodržovat pravidlo praní v rukou, neboť bavlněné prádlo bez problému snese teploty do 40 stupňů Celsia. Pochopitelně bavlněné prádlo, které perete s ostatním oblečením, je náchylné na zaprání. Proto důkladně třiďte várky podle barev. Jestliže máte rádi velmi voňavé prádlo, tak klidně přidejte k běžnému prostředku na praní také aviváž.

Jeden tip nakonec, na praní spodního prádla spolu s běžným oblečením jsou naprosto skvělé speciální sáčky (pytlíky), které prádlo spolehlivě ochrání před opotřebováním v bubnu pračky. Zakoupíte je téměř ve všech drogeriích i hypermarketech. Pokud dáváte prádlo i do sušičky, pak jsou tyto prací sáčky nutností.

Praní sportovního prádla

Do třetice se podíváme na to, jak správně prát sportovní prádlo. Zde je nutné podotknout, že všechno funkční oblečení na sport je vyráběno ze speciálních materiálů, které mají odvádět z těla rychle vlhkost. Funkční spodní prádlo je naprosto odlišné od výše dvou zmíněných, a proto je potřeba prát tyto kousky samostatně. Navíc typů funkčního prádla je také hodně, tudíž je nutné se vždy řídit cedulkou. Obecně však bude potřeba, abyste zakoupili speciální prací prostředek určený pro funkční prádlo. Dále čtěte: Rakovina jícnu je zákeřné onemocnění, které se dlouho neprojevuje. Rozpoznejte její příznaky včas.

Zdroj: manly-manners.com, cleanipedia.com, persil.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu