Květnový úplněk je časem pro nové začátky a intenzivní vývoj

Ostatní 16. května 2022 | 11:26 — Pavla Krejčí
Nadcházející květnový úplněk symbolizuje sílu rozkvétající přírody. Měsíc ve znamení Střelce dosáhne svého vrcholu v pondělí 16. května 2022 v 0:14 hodin. Navíc bude tento úplněk superměsícem a zkříží se s úplným zatměním Měsíce na většině území Severní Ameriky.
Květnový úplněk se protne se zatměním Měsíce. / Unsplash

Květinový nebo květný úplněk

Každý úplněk si nese své typické pojmenování, které se odvíjí dle procesů, které v danou dobu probíhají v přírodě. Květnový dostal své jméno ze zřejmých důvodů — květen je obdobím květů. Další alternativní názvy jsou Měsíc snášení vajec, Žabí měsíc, Měsíc línajících poníků či Pučící měsíc.

Astroložka Sofia Adler popisuje tento úplněk jako intenzivní: „Tento měsíc nás žádá, abychom byli zranitelní, abychom se mohli stát důvěrnějšími sami k sobě i ostatními."

„Nabízí příležitosti prorazit si cestu na druhou stranu a pokračovat v expanzi a vývoji. Název tohoto měsíce je výstižný, protože každá květina začíná jako semínko, pohřbené v temné a vlhké půdě. Příroda ví, že temnota má svůj účel a dovede nás ke světlu."

Úplné zatmění Měsíce

Květnový úplněk je prvním superměsícem tohoto roku a rovněž se shoduje s úplným zatměním Měsíce. K zatmění dochází, když Země stojí přímo mezi Měsícem a Sluncem, což má za následek, že Země vrhá svůj stín na Měsíc. Během úplného zatmění je Měsíc zcela zakryt zemským stínem. To mu dodává načervenalý odstín, a proto se mu říká „krvavý měsíc“.  Zatmění bude viditelné ve většině Severní Ameriky, celé Jižní Americe, západní Africe a částech západní Evropy.

Předpověď pro jednotlivá znamení:

  • Vodnář: Pozorně sledujte, jak vás tento měsíc ostatní vnímají a ujistěte se, že je to opravdu to, co chcete. Je to také měsíc pro kariérní postup.
  • Ryby: Květen je ideálním časem na dobrodružství a cestování. Zvažte také účast na kurzech, abyste se naučili něco nového.
  • Beran: Je ideální čas, abyste se zaměřili na vnitřní léčení. Oddejte se terapii nebo se zaměřte na jinou práci, která vám pomůže orientovat se v podvědomí.
  • Býk: Býci by se během tohoto měsíce měli zaměřit na své vztahy. Všechny vaše intimní vztahy si zaslouží vaši pozornost a péči.
  • Blíženci: Podívejte se během tohoto měsíce na své duševní a fyzické zdraví a zvažte, jak chcete světu sloužit.
  • Rak: Zásadním pojmem pro tento měsíc je kreativita. Ponořte se do svých vášní a nechte je převzít otěže, protože nikdy nevíte, kam vás mohou zavést.
  • Lev: Květen je pro Lva celý o domácím životě. Tento intimní prostor potřebuje kultivaci a lásku, nebojte se zde využít svou energii.
  • Panna: Soustřeďte se na to, jak tento měsíc komunikujete s ostatními. Mohou být rovněž ovlivněny vztahy se sourozenci, pokud je máte.
  • Váhy: Květen by pro Váhy mohl být měsícem finančního pokroku.
  • Štír: Úplněk v květnu ponouká Štíra, aby přijímal všechny svoje části. Měl by se zaměřit na sebe a svou identitu.
  • Střelec: Nebojte se trávit čas o samotě. Samota vám pomůže, dobije energii a zároveň zpomalí vaše životní tempo.
  • Kozoroh: Hledejte spojence, kteří vás podpoří při stanovování cílů a vytváření strategického plánu pro vaši budoucnost. Tito lidé budou pro vás klíčoví.

Názvy úplňků, které nás v roce 2022 ještě čekají:

14. června: jahodový úplněk
13. července: bouřkový úplněk
11. srpna: jeseteří úplněk
10. září: kukuřičný úplněk 
9. října: lovecký úplněk
8. listopadu: bobří úplněk
7. prosince: studený úplněk

Psali jsme také: Růžový úplněk ve znamení jarní harmonie, nových začátků. Dopřejte si relaxaci a detox

Zdroje: almanac.com, popsugar.co.uk, timeanddate.com

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu