Zpět do historie: První digitální kamery používaly k záznamu 3,5 palcové diskety!

Retro 26. března 2017 | 10:12 — redakce
Je rok 1997 a digitální fotoaparáty právě přicházejí na trh. Podpora pro PC však neexistuje, USB není standardem a miniSD karta přijde až o 6 let později. Nejlepší volba pro ukládání fotografií je tak 3,5 palcová disketa.
Dalších 6 fotografií v galerii
Není to tak dávno kdy disketa byla jedinou technologií pro uložení dat / Internet

Úplně první digitální fotoaparáty, jako například Sony Mavica, nebo Nicon V1 byly proti těm dnešním obrovské. Nebylo to ani tak způsobeno samotnou technologií, ale spíš faktem, že neexistovalo lepší paměťové médium pro ukládání fotek, než 3,5 palcová disketa. 
  
Mavica, stejně jako jeho konkurenti vytvářela opravdu nehezké fotografie kde jste se mohli spolehnout na dvě základní věci: špatné rozlišení s tím, že všechno co se trošku pohnulo, bylo naprosto rozmazané, a nebo naprosto tragické rozlišení, ale o něco menší pohybové rozostření. Přesto byly první digitální fotoaparáty naprostým hitem, protože v té době nebylo jednoduše s čím porovnávat. 
  
Poslední verze fotoaparátů Mavica byly dokonce vyráběny s ještě podivnějším datovým uložištěm, kterým bylo mini CD. Mechanika CD však vyžadovala, aby při práci byla na rovném povrchu a nehýbalo se s ní, což je u fotoaparátu tak trošku problematické. Později ještě následovala verze s podporou USB, která se již blížila dnešním fotoaparátům. 
  
Dnešní fotoaparáty se samozřejmě se Sony Mavicou nemohou srovnávat, ale i přes to není špatné si připomenout průkopnické modely, které před 20.lety pomohly standardizovat mnoho dnes samozřejmých funkcí. Detailní fotografie digitálního fotoaparátu Sony Mavice a konkurenčního Nicon V1 si můžete prohlédnout v galerii.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu