Co zmenšuje a co naopak zvětšuje mužský pohlavní úd

Vztahy 16. srpna 2021 | 07:39 — Marcela Plachá
Tak, jako ženy chtějí mít pevná krásná ňadra, mužskou chloubou vždy byl především penis. A přesto, že na jeho velikosti nezáleží, rozhodně záleží na jeho pevnosti. Tady je jedním z největších zabijáků obezita, která skutečně penis zmenšuje.
Další 4 fotografie v galerii
Ani u velikosti penisu nejsou rozhodující geny, ale životní styl / Depositphotos

Stárnutí, úbytek testosteronu a hlavně obezita. To jsou prvořadí viníci zmenšování penisu. Podle průzkumů se s každými deseti kilogramy nadváhy opticky zkracuje v průměru o jeden centimetr. Jak vysvětluje lékař Marco Samplaski, tuk obsahuje enzym, který přeměňuje testosteron na estrogen, což může způsobit problémy s erekcí a testikulární smršťování. Tuk v pubické oblasti navíc komplikuje močení.

Čím více se hromadí tuk v dolní části břicha, tím se zdá penis menší. Podle amerického lékaře Ronalda Tamlera může dokonce obrovské břicho penis pohřbít úplně. Tady ale nejde jen o vzhled. Z pohledu zdraví je mnohem nebezpečnější ukládání tukových plástů v malých tepnách penisu, které mohou způsobit jejich ucpání a následně omezit funkci penisu. K anatomickým i funkčním změnám penisu pak může docházet i díky usazování kolagenu v tkáni penisu. Pokud se kolagen v tkáni hromadí nerovnoměrně, pak může docházet k zakřivení penisu.

Pohled tradiční čínské medicíny

Když má někdo hodně svalů, má také hodně testosteronu, tedy energie jang, což je mužská síla. Pokud muž nesportuje a neposiluje nijak svůj jang, začne ho ubývat. Jakmile navíc začne užívat hodně estrogenu v podobě sladkostí, piva apod., začne v něm narůstat jin, což je ženská energie. A obvykle pak platí, že „čím více jinu, tím méně jangu“ a tím také větší prsa, menší penis a slabší erekce.

Stárnutí přináší i další změny v rozkroku

"Jak ubývá testosteron, vzhled penisu se postupně začíná vracet do období před pubertou - kdy postrádal především ochlupení," potvrzuje sexuolog a editor amerického odborného magazínu Sexuální medicína Irwin Goldstein. Často dochází i ke zmenšení penisu. "Pokud má penis třicetiletého muže ve ztopořeném stavu délku 15,2 cm, tak v šedesáti nebo sedmdesáti letech se tato délka zkrátí maximálně o 1,5 až 2 centimetry," upozorňuje Goldstein.

Kolem čtyřicítky může také docházet ke zmenšení varlat. Zatímco ve třiceti má mužské varle v průměru tři centimetry, v šedesáti pak už jen pouhé dva.

Šířka je důležitější než délka

Údajně neplatí, že delší penis více uspokojí ženu. Délka pochvy je zhruba 9,5 cm a většina žen zažívá klitoridální (nikoli vaginální) orgasmus. Pokud už se ženy zajímají o rozměry údu, důležitější je pro ně jeho tloušťka.

Řada mužů se ráno probouzí se ztopořeným penisem. „Tento druh erekce je řízen jinou částí mozku, než je ta, která řídí ztopoření při sexuálním vzrušení," vysvětluje psychoanalytik Paul Joannides pro server Psychology Server. Krom toho, že ranní erekce může přivodit trapnou společenskou chvilku, nebývá ani příliš příjemná. Úd může být velmi citlivý až bolestivý, byť paradoxně ztopoření bývá po ránu kvalitnější než při sexuálním vzrušení. 

Jak je to s velikostí

Průměrná velikost penisu v klidovém stavu se pohybuje okolo 7 cm na délku a 2,6 cm na šířku. Po ztopoření se prodlouží na zhruba 12-15 cm a rozšíří asi na 3-4 cm v průměru, přičemž zatím nejdelší penis v erekci měřil 35 cm. K jejímu dosažení je potřeba přivést do topořivých tělísek 100-140 ml krve. To se u mladého muže přihodí během pěti sekund. Penisy se však od sebe liší nejen délkou a tloušťkou, ale také úhlem při ztopoření.

Jak ho zvětšit

Pomineme-li dědičné předpoklady, pak na prvním místě je strava a sport. Kouření zkracuje penis. Penis se zmenší až o jeden centimetr. Působením nikotinu se v penisu ukládají vápenité usazeniny a jeho tkáň se pak nemůže při erekci tolik zvětšit. Penis se údajně dá prodloužit masírováním. Metoda súdánských Arabů: každý den půl hodiny masírovat penis dlouhými pohyby jako při dojení... Viditelný výsledek se ale dostaví nejdříve po roce...

Sluneční záření zvyšuje hladinu testosteronu až o dvacet procent a podporuje erekci. Zatímco emoce jako hněv či nervozita prakticky vylučují erekci, při strachu ke ztopoření dochází. Proto je technicky možné, aby žena znásilnila muže. Stoprocentním zabijákem erekce je tvrdý alkohol. Pokud jde o pivo, dejte si nanejvýš tři, abyste v posteli neselhali. Erekci naopak zlepšuje víno, především červené. Pro mužskou sílu je také potřeba, aby žena zůstala ženou. Proč je pro vztah důležité, aby se žena nesnažila triumfnout muže, jsme psali zde

Zdroj: getroman.comeurozpravy.czwww.cpzp.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu