Zdá se vám o vašem ex nebo sexu s neznámým člověkem? Zjistěte, co to znamená

Vztahy 25. května 2022 | 08:12 — Pavla Krejčí
Probouzíte se zmatení a lehce vzrušení? Vaše sny byly plné sexuálních scén s vámi jako hlavní postavou a vy přemýšlíte, jaký mají význam. Odkryjte jejich tajemství a zkuste více porozumět tomu, co vám říká vaše podvědomí.
Sny promlouvají z vašeho podvědomí / Pixabay

Sexuální sny jsou součástí života. To je fakt. Někomu se zdají méně, někomu více. Často ve vás ale mohou zanechat pocit zmatení, jelikož nedokážete pochopit, proč se vám dané sny zdály a co se za nimi skrývá.

Licencovaná psycholožka a certifikovaná sexuální terapeutka doktorka Janet Britová říká, „že symboly a obrazy ve vašich snech vás spojují s vašimi pocity, přáními nebo něčím, co se snažíte vyřešit“.

Tyto sny nelze vyložit doslovně, je třeba se zaměřit hlavně na rovinu symbolickou. „Když se ve vašich snech objeví sex, rozdělte ho na příběh, který má začátek, prostředek a konec, a zaměřte se na prožívání pocitů ve vašem snu a zvědavost, kam vás energie snu zavede, konkrétně přemýšlejte o tom, jak sen končí,“ vysvětluje Britová. „To vám odhalí emocionální potřebu, kterou se vám sexuální sen snaží naplnit v bdělém životě.“

Každý máme jiný typ snů, ale existuje několik témat, která se v nich běžně objevují. Nebojte se jejich významu, pokud se vám zdálo o něčem, co je pro vás v běžném životě tabu. Význam se může skrývat úplně jinde.

Sex s neznámým nebo známým

Pokud se vám vracejí sny o sexu s neznámým i známým člověkem, mohou vypovídat o vašem vysokém libidu a neuspokojených potřebách. Zkuste více komunikovat s partnerem a řekněte mu, co se vám líbí, nebo po čem prahnete.

Opakující se sexuální sny s ex

Jedním ze zásadních aspektů je, jak často se vám tyto sny zdají a kolik času uplynulo od rozchodu. Může se jednat o nevyřešený smutek, který k bývalému cítíte, nebo v případě nového partnera hraje roli zvykání si na něj a celkově nový vztah. Jestliže jste s novým partnerem chvilku, dopřejte si čas, než se přizpůsobíte intimitě. Pokud sny přetrvávají další měsíce, může se jednat o pocit nenaplnění z vašeho současného vztahu.

Sexuální sny zahrnující BDSM

Jedním z výkladů může být touha ovládat, anebo naopak přání, aby jiný převzal kontrolu. Rovněž lze hledat souvislost s rodinným zázemím. „Tento sen může znamenat, že jste měli panovačnou matku nebo otce a že vás důvěrně vzrušuje představa, že jste svázáni a přemoženi milovanou osobou," vysvětluje Dr. Fran Walfishová, psychoterapeutka pro rodinu a vztahy.

Walfishová dále říká, ať zkusíte dát partnerovi najevo, co byste chtěli zkusit. A naopak i vy jemu nabídněte, aby vyslovil svá přání. „Na tom není nic zvráceného, ​​špatného nebo nepřirozeného - naše sexuální zážitky jsou osobní a soukromé."

Sex se studentem nebo učitelem

Pokud máte tento sen, můžete toužit po pozornosti autoritní osoby. Podle Walfishové byste se měli zaměřit na svou osobnost a zjistit, čím a kým chcete být, nebo kým chcete být milováni.

„V závislosti na vztahu s touto osobou a na tom, zda kvůli tomu stále máte nebo nemáte konflikt, můžete být schopni to odepsat, nebo se můžete rozhodnout promluvit si s odborníkem o tom, jak své pocity vyřešit,“ dodává.

Sexuální sny zahrnující lechtivou konverzaci

Tyto sny mohou napovídat, že se toužíte uvolnit, osvobodit se od toho, co od vás jiní očekávají. Chcete se zbavit hodnocení a názorů ostatních, a tak se cítit ve vlastní kůži pohodlněji. Psali jsme také: Nejčastější tajemství, které mají ženy před manželi: Touží po jeho kamarádovi, dítě není jeho, sex s ním ji nebaví.

Autorský článek, další zdroj: healthline.com.

Témata: sex, sny, význam, výklad
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu