Na bradavice zabírají i přírodní prostředky, které máme běžně doma. Poradíme vám jaké

Zdraví 06. září 2020 | 10:20 — Klára Sanders
Bradavice nejsou nic hezkého. Mohou se vyskytnout kdekoliv na těle a obzvláště ženám způsobují vady na kráse. Pokud zrovna vás trápí, nemusíte hned do lékárny. Vyzkoušejte přírodní prostředky, které na bradavice fungují.
Dalších 6 fotografií v galerii
Na nevzhledné bradavice zabírají přírodní látky, které máte běžně doma / Depositphotos

Bradavice se většinou objevují na chodidlech či na rukách, okolo nehtů, na prstech nebo pod nehty, ale i na kolenech a loktech. Právě na chodidlech mohou bradavice pěkně bolet, protože se při chůzi vlivem tělesné hmotnosti zanořují do zrohovatělé kůže. Léčba bradavic bývá většinou zdlouhavá. Dokonce se mohou objevit i opakovaně. 

Za vznikem bradavic stojí kožní papillomavirus (HPV), kvůli kterému nadměrně rostou rohové buňky. Přenáší se pouhým dotykem. Stačí se projít bosky ve vlhkém prostředí. Daří se mu zejména na veřejných koupalištích. Pokud se vám bradavice objevily již několikrát, noste tam raději žabky.

Kožnímu viru se daří nejvíce u lidí se sníženou imunitou. Můžete si nechat odstranit bradavice klasickou kryoterapií (zmrazení tekutým dusíkem), laserem nebo chirurgickým zákrokem. Pokud vám to nevyhovuje, můžete vsadit na přírodní prostředky, díky kterým se s bradavicemi můžete vypořádat sami.

Česnek je přírodní zázrak

Česnek sice nevábně zapáchá, ale pomůže vám zbavit se bradavice. Ukrojte malý stroužek česneku, důkladně ho opláchněte a přiložte na bradavici. Nechte ho tam několik minut. Uvidíte, jak dlouho to s ním vydržíte, protože vás bude patrně pálit. Čím déle, tím lépe.

Pokud pálení budete schopni přestát, nechte česnek na bradavici alespoň tři hodiny. Nemějte ho tam však déle než pět hodin, abyste neměli popálenou nohu. Poté zhruba dva až tři dny počkejte, bradavice by vám měla sama odpadnout. Pokud by se to nestalo, proces opakujte.

Banánová slupka také funguje

Banánová slupka má léčivý efekt. Pokud jíte rádi banány, nevyhazujte jejich slupky, protože vám pomohou v boji proti bradavicím. Vykrojte kousek banánové slupky a vnitřní stranou ji přiložte na bradavici a přelepte ji náplastí bez polštářku.

Banánovou slupku nechte působit alespoň dvanáct hodin. Poté ji vyměňte za novou. Tento proces opakujte tak dlouho, dokud vám bradavice neodpadnou.

Potírejte bradavice medem 

Na bradavice zkuste použít domácí med. Nekupujte ho v obchodě, ale přímo od včelaře, aby byl stoprocentně přírodní. Med má léčivé účinky, pomůže vám v boji s nachlazením a urychluje hojení kůže. Hojně se využívá i v kosmetice, protože pomáhá na kruhy pod očima a zklidňuje podrážděnou pokožku.

Med má i antivirové vlastnosti, takže vám pomůže odstranit bradavice, které způsobuje HPV vir. Několikrát denně si je natírejte silnou vrstvou medu a nechce chvíli působit. Proces opakujte tak dlouho, dokud vám bradavice samy neodpadnou. Psali jsme také: Pásový opar může napadnout každého, kdo má oslabenou imunitu. Pusťte se do boje včas

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu