Podpořte dětskou imunitu. Připravte doma zdravé zázvorové bonbony

Děti 26. října 2020 | 08:39 — Klára Sanders
S blížícím se zimním obdobím je dobré podpořit jak naši, tak i dětskou imunitu. Dostat do dětí vitaminy v podobě prášku je často nadlidský úkol. Proto pro vás máme tip, jak si doma vyrobit zdravé zázvorové bonbony, které si vaše děti zamilují.
Další 3 fotografie v galerii
Zdravé zázvorové bonbony jsou skvělý způsob, jak dětem posílit imunitu / Depositphotos

Kořen zázvoru lékařského je považován za jednu z nejoblíbenějších rostlin podzimu a zimy. Mnoho dospělých si z něj vaří v zimním období léčivý čaj pro podporu imunity, ale léčí s ním rovněž už rozběhlé nachlazení a chřipky. Děti se však někdy naší snaze o podporu jejich zdraví postaví a tento aromatický a chuťově výrazný čaj odmítají. Možná právě kvůli jeho někdy až ostré chuti, možná proto, že jim dokola opakujeme, že je to „zdravé“.

Přitom má tolik úžasných schopností. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, pomáhá při rýmě a chřipce, stimuluje krevní oběh, takže dokonale zahřeje organismus. Při konzumaci většího množství může způsobit pálení žáhy a bušení srdce, ale v malém množství je zcela neškodný i pro děti.

Zázvorové bonbony

Léčivé a zároveň lahodné zázvorové bonbony budou vašim dětem chutnat, takže je do nich dostanete bez problémů. Pomohou jak při nachlazení, chřipce a kašli, tak skvěle zafungují i jako prevence. Připravit je můžete z mletého sušeného zázvoru i z čerstvého.

Co budete potřebovat:

  • půl hrníčku vody
  • 1 hrníček cukru (lepší je třtinový)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • šťáva z poloviny citronu
  • špetka mletého hřebíčku
  • 2 lžičky medu
  • moučkový cukr na obalení

V kastrůlku smíchejte vodu, cukr, citronovou šťávu, hřebíček a zázvor. Přiveďte k varu a nechte probublávat něco málo přes čtvrt hodiny. Občas promíchejte. Jakmile směs získá tmavě hnědou barvu a zhoustne, zkuste trochu směsi lžičkou kápnout do vody. Pokud se směs nerozteče, ale zůstane tuhá, přidejte do kastrůlku med a odstavte ze sporáku.

Připravte si plech s pečicím papírem a lžičkou kapejte budoucí bonbony jeden vedle druhého. Nechte dvě hodiny ztuhnout a poté obalte v moučkovém cukru, aby se vám v dóze nelepily k sobě. Psali jsme také: Tvaroh je výtečná potravina. Zbaví vás tuku, horečky, bolesti i zánětu

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu