Správně zvolený střih a barva dokáží opravdu hodně. Zralejší ženy by měly vsadit na přirozenost

Krása 23. února 2022 | 13:23 — Anna Novotná
Správně zvolený účes dokáže opravdu hodně a ke každému věku ženy se hodí něco trochu jiného. Účesem můžete podtrhnout hezké rysy ve vašem obličeji a naopak. Zvolíte-li špatný, zdůrazníte nedostatky a můžete si přidat i několik let navíc. Účesové trendy pro zralé ženy se nemění, jsou přirozené a nenápadné.
Další 2 fotografie v galerii
Ani šediny nemusí vypadat špatně / Depositphotos

Žádné výrazné barvy, složité střihy, melíry ani kontrastní pruhy. Čím dál více žen vyššího věku sází na přirozenost a pohodlí.

Pozor, přirozenost neznamená neupravenost

Ženy by rozhodně neměly mít neupravené mastné vlasy a tvářit se, že to je ta přirozenost. Naopak. Je rozdíl mít neupravený účes s šedivými odrosty a účes, který je střižený tak, že vypadá jednoduše, lehce neupraveně, ale ve skutečnosti je perfektní. Vtip je v tom, že zralá žena slepě nesleduje "žhavé trendy", ale naopak si najde svůj styl a ví, co si vzhledem ke kvalitě vlasů a věku může dovolit. S tímto by ženám měl pomoci šikovný kadeřník či kadeřnice. Hlavně nežádejte po kadeřnících nemožné, netrapte vlasy zbytečně kulmou či trvalou ondulací a častým barvením.

Na barvě záleží

Podle vizážistů je důležitý nejen účes, ale i barva vlasů. S přibývajícím věkem by se ženy měly pomalu a jistě zbavovat tmavých až černých odstínů. Světlejší barvy totiž dokáží zjemnit rysy a potlačit i mimické vrásky. Proto starším ženám často odborníci doporučují odstíny platinové blond či medové až hnědé. Právě tyto barvy totiž podle nich dokáží velmi rozjasnit tvář každé ženy.

Navíc většina žen vyššího věku má stejný problém, a tím jsou šediny. Odrůstání obarvených vlasů totiž dává vyniknout šedivé pěšince. Ta se časem mění na šedivou pěšinu. Čím je barvení vlasů výraznější a odlišnější od barvy původní, tím větším problémem se dobarvování stává. Méně starostí proto mají ženy, které volí barvu co nejvíce podobnou té své přirozené barvě, nebo si nechají vlasy šedivé, případně šedou barvu podpoří nějakým přelivem, který dá barvě vyniknout.

Střih

Většina žen s přibývajícím věkem má tendenci své vlasy zkracovat. Kratší střih umí výrazně omladit a přidat opticky vlasům na objemu. Není ale nutné vždy stříhat na krátko, mladistvě a elegantně zároveň vypadají i delší účesy, například mikádo.

Ofina

Krátké ofinky jsou výsadou mladých extravagantních slečen a žen, ale pokud nezvolíte rovně střiženou ofinu, ale delší a sestříhanou, ležérně pohozenou na stranu, možná budete sama překvapena, kolik let vám to ubere. Ofina navíc zakryje nejednu vrásku na čele a nežádoucí vysoké čelo.

Pozor na dlouhé uhlazené vlasy a babičkovský drdol

Malá rada na závěr. Jak stárneme, naše vlasy řídnou. Kadeřník celebrit Nunzio Savian zastává názor, že uhlazené vlasy na tento problém ještě více upozorní. „Pokud je vám 50 let a nosíte vlasy rozdělené uprostřed, není to lichotivé,“ vysvětluje známý kadeřník. Radí, abyste se snažily maximalizovat objem svých vlasů. Dále také říká, že je potřeba zvážit i kratší sestřih, který působí mladistvým dojmem a vyřeší problém s řídnoucími vlasy.

Vysoký nadýchaný drdol vám také přidá roky, proto doporučujeme se tomuto účesu vyhnout obloukem. Navíc je třeba k takovému účesu použít silnou fixaci, a to vlasům také neprospívá, navíc je lak na vlasy mnohdy slepí a zmatní, takže ve výsledku pak vypadáte o dost starší.

Trend přetrvává

Dobrá zpráva je, že sympatický trend vyznávající přirozený vzhled přetrvává už několik let a zdá se, že si úspěšně bude razit cestu i v letošním roce. Psali jsme také: Olej z pšeničných klíčků je malý přírodní zázrak pro vlasy. Hydratuje, vyživuje a poradí si i s řídnoucími vlasy.

Zdroj: therighthairstyles.com, latest-hairstyles.comsvetzeny.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu